Tatranci pozývajú na rozprávkovú cestu s Ochrankom, Lomničkou a Smrečinkou

Ochranko Tatranský, Lomnička Kvetinková a Smrečinka Lesná sú názvy troch rozprávkových postavičiek, ktoré počas letných prázdnin môžu deti stretnúť vo Vysokých Tatrách. Prevedú ich rozprávkovým tatranským kráľovstvom, ktoré sa nachádza v Tatranskom národnom parku.

23.07.2016 15:00
Kriváň, Vysoké Tatry Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Rozprávkové tatranské putovanie zavedie deti po kraji plnom majestátnych štítov, krištáľovo čistých plies, slnečných strání plných kvetov s množstvom vtákov, srniek, kamzíkov i svišťov, k vodopádom a na rôzne zaujímavé turistické cestičky a chodníčky,“ informovala Lucia Dubielová, výkonná riaditeľka Združenia cestovného ruchu Vysoké Tatry.

Deti môžu na svoje rozprávkové putovanie tatranskou prírodou získať aj rozprávkový cestovný pas, do ktorého môžu získavať pečiatky, vypĺňať úlohy a hádanky. Podľa Dubielovej sa takýmto spôsobom môžu zapojiť aj do veľkého žrebovania o tatranský pobyt a ďalšie ceny.

Pas môžu deti získať aj v Tatranských informačných kanceláriách v Starom Smokovci a Tatranskej Lomnici. Postavička Smrečinka Lesná predstavuje vládkyňu a ochrankyňu všetkých stromov, Lomnička Kvetinková zase nežnú kráľovnú tatranskej prírody, kvetov, plies a všetkých tajomných tatranských bytostí a Ochranko Tatranský je silný a nebojácny ochranca všetkých tatranských vrchov, lesov a zvierat.

K letným atrakciám patrí už niekoľko rokov aj Tatranská divočina. „Na deti čakajú v Tatrách aj štyria zvierací kamaráti, ktorí ich budú sprevádzať divočinou s vynovenou brožúrkou, ktorá je plná napínavých etáp, a počas prázdninových víkendov sú pripravené dobrodružné animačné programy na Skalnatom plese ako spoznávanie prírody, kamzíčia olympiáda či tatranské tvorivé dielne,“ doplnila Andrea Žigová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Vysoké Tatry.

Zvierací pomocníci sú nielen sprievodcami, ale aj pomocníkmi pri rôznych hlavolamoch. Tento netradičný spôsob spoznávania tatranskej prírody využívajú rodičia s deťmi od roku 2010.

Okrem tohto programu nebudú počas leta chýbať ani obľúbené podujatia pre rodiny s deťmi ako sú Medvedie dni na Hrebienku, ktorých deviaty ročník sa uskutoční v dňoch 4. až 7. augusta a tiež Svište na Plese, ktoré Tatry ponúknu 27. a 28. augusta.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #rozprávková postava #TANAP