Pod Tatrami môžete sledovať naživo operu z New Yorku a balet z Moskvy

Zažiť atmosféru Metropolitnej opery v New Yorku alebo baletu v Moskve môžu aj návštevníci Liptova. Už tretiu sezónu sa Liptovský Mikuláš mení na kultúrne centrum vďaka projektu priamych prenosov. Pripravených je desať opier spoza Atlantického oceánu a deväť baletných predstavení z moskovského divadla Bolšoj teatr.

14.10.2016 14:00
shutterstock 73914499 Foto:
Ilustračné foto.
debata

V rámci podpory cestovného ruchu na Liptove majú držitelia Liptov Region Card zľavu na vstup do multikina, ktorý prenosy zabezpečuje.

„Pevne verím, že aj tento projekt môže priniesť na Liptov ďalších návštevníkov. Veď také opery ako Nabucco, Rómeo a Júlia a balety Labutie jazero a Luskáčik sú pozvánkou sami o sebe,“ uviedla riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Region Liptov Darina Bartková. Prenosy budú do mája 2017, keď program aktuálnej sezóny uzavrie Straussov Gavalier s ružou.

„Robí nám veľkú radosť, že práve naše mesto sa vďaka projektu prenosov v multikine zaradilo k atraktívnym kultúrnym stánkom Slovenska. Radi by sme na toto nadviazali a oveľa intenzívnejšie nadchádzajúcu zimnú sezónu pracovali s turistami, ktorým chceme na Liptove ponúknuť okrem aktívnej dovolenky aj zábavu, kultúru a históriu v centre mesta," povedal primátor Liptovského Mikuláša a predseda Region Liptov Ján Blcháč.

V aktuálnej sezóne budú podobné prenosy realizované okrem Liptovského Mikuláša aj v Bratislave a Piešťanoch. Tento projekt realizuje vo svete 2 000 sál, vo viac ako 65 krajinách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #balet #opera #Liptovský Mikuláš #Metropolitná opera v New Yorku