Sezónna uzávera v Tatrách skrátila turistické chodníky

Časti značkovaných turistických chodníkov v Tatranskom národnom parku sú od teraz do 15. júna uzavreté.

06.11.2016 14:00
TANAP Foto: ,
Časti značkovaných turistických chodníkov v TANAP-e sú od teraz do 15. júna uzavreté.
debata

„Týka sa to turistických chodníkov končiacich na vrcholoch tatranských štítov s výnimkou Slavkovského štítu, ktorý je podľa návštevného poriadku prístupný v čase mimo snehovej pokrývky. Uzavreté sú tiež turistické chodníky prechádzajúce tatranskými dolinami s výnimkou dolín, v ktorých sa nachádzajú vysokohorské chaty s celoročnou prevádzkou, nevzťahuje sa to však na Chatu pod Rysmi,“ informoval Maroš Petrík, námestník riaditeľa Štátnych lesov Tatranského národného parku (TANAP).

Chodníky ostanú uzavreté až do 15. júna, dôvodom uzávery je ochrana tatranskej prírody, najmä vzácnych živočíšnych druhov, ako je kamzík vrchovský tatranský a svišť vrchovský tatranský.

Petrík rovnako upozornil, že v čase snehovej pokrývky je uzavretá aj časť tatranskej magistrály medzi Popradským plesom a Sliezskym domom.

„Uvedené zhrnutie je veľmi všeobecné, vzhľadom na to odporúčame návštevníkom Vysokých Tatier, aby sa pred plánovanou túrou oboznámili detailnejšie s Návštevným poriadkom TANAPu,“ pripomenul.

Na turistických chodníkoch s celoročnou prevádzkou zabezpečia Štátne lesy TANAPu v čase snehovej pokrývky zimné tyčové značenie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #TANAP