Britský portál Telegraph zaradil Jasnú medzi top 10 stredísk s dobrými cenami

Ak túžite po kvalitnej lyžovačke, upravených svahoch a dobrých službách, ale nechcete platiť zbytočne veľa, miesto „módnych“ stredísk si vyberte niektoré z desiatky, ktorú zostavil známy web Telegraph.co.uk. Medzi výhodné a kvalitné strediská zaradil aj turisticko-športové centrum v Nízkych Tatrách.

09.01.2017 07:00
Jasná worldcup 2016, Mikaela Shiffrinová,... Foto: ,
Mikaela Shiffrinová v Jasnej na Worldcupe 2016.
debata

Jasnú odporúča portál najmä tým, ktorí milujú dobrodružstvo. Je to najväčší a najnáročnejší lyžiarsky areál na Slovensku, 45 minút jazdy od letiska v Poprade.

Nemá síce skutočné centrum a je to v podstate len malá dedina, ale aj nároční lyžiari a snoubordisti si tu užijú terén a vybavenie, píše portál. Jedlo si tu kúpite od 4,5 po približne 10 eur, oceňujú Briti.

Vďaka investíciám vo výške 130 miliónov eur tu za posledné roky vyrástli štyri nové lanovky a 10 kilometrov nových zjazdoviek. Pribudli tiež nové hotely a reštaurácie.

Lyžiarske svahy sa tiahnu po severnej aj južnej stene vyše 2000-metrového Chopku. Obe strany sú prepojené, čo pridáva na zaujímavosti tohto strediska.

Asi polovica svahov je stredne náročná a 27 percent tvorí zjazdovky pre pokročilých, č je viac ako vo väčšine ostatných východoeurópskych stredísk.

Na južnej strane sú väčšinou modré a červené trasy, zatiaľ čo severná strana ponúka náročnejšie svahy.

V porovnaní s veľkými alpskými strediskami sa 49 kilometrov zjazdoviek v Jasnej nemusí javiť ako príliš veľa, ale k dispozícii sú tu aj zaujímavé freeride zóny a dva terény s rampami.

Portál Telegraph do výberu kvalitných a dostupných stredísk pridal aj Livigno v Taliansku, Alpbach aj Söll v Rakúsku, Serre Chevalier, Bareges/La Mongie aj Aussois vo Francúzsku, Pas de la Casa v Andorre, Val d'Anniviers vo Švajčiarsku a Bansko v Bulharsku.

debata chyba
Viac na túto tému: #jasná #Nízke Tatry