Nepál sa znova teší z turistov, pomáhajú prekonávať straty po zemetrasení

Nepál zaznamenal vlani rekordný počet zahraničných turistov, oznámili nepálske úrady s tým, že po ničivom zemetrasení v roku 2015 sa počty návštevníkov na isté obdobie znížili.

19.01.2017 14:45
Nepal, Foto:
Nepál
debata

Imigračný úrad zaevidoval v roku 2016 spolu 729 550 zahra­ničných cestovateľov s tým, že tieto údaje nezahŕňajú návštevníkov z Indie. V porovnaní s rokom 2015, keď Nepál navštívilo iba 554 747 cudzincov, ide o 31 percentný nárast.

Nepál 25. apríla 2015 výrazne zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 7,8. Katastrofa si vyžiadala približne 9000 obetí na životoch, otrasy poškodili turistické cesty a kultúrne pamiatky.

„Európania a Američania so slabosťou pre Nepál si povedali, že najlepším spôsobom, ako pomôcť našej krajine spamätať sa zo zemetrasenia, je navštíviť nás. Pomohli nám tiež spoločnosti vydávajúce cestovateľských sprievodcov ako Lonely Planet a Rough Guides, ktoré nás prezentovali ako obľúbenú destináciu,“ povedal pre agentúru DPA hovorca nepálskeho štátneho výboru pre turizmus.

Najpočetnejšiu skupinu turistov v tejto himalájskej krajine tvoria návštevníci zo susednej Indie a Číny, na tretej priečke sú cestovatelia zo Spojených štátov.

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #zemetrasenie #Nepál