Adrenalínový zážitok: Pod Lomnickým štítom sa bude kempovať ako v Himalájach

Okrem súčasných veľmi dobrých podmienok na lyžovanie ponúknu onedlho Vysoké Tatry aj možnosť kempovania, a to priamo v nadmorskej výške 1751 metrov, na Skalnatom plese.

25.01.2017 13:00
debata

Prví záujemcovia si budú môcť akciu s názvom Snow camp pod Lomnickým štítom vyskúšať už najbližšiu sobotu 28. januára. Pôjde o oficiálne povolenú akciu, keďže inak je kempovanie v Tatranskom národnom parku zakázané.

„Ponúkame jediné možné organizované a povolené kempovanie vo vysokohorskom prostredí. Chceli sme bežnej verejnosti priblížiť a nasimulovať atmosféru extrémnych podmienok v himalájskych kempoch pod dohľadom skúseného horského vodcu, inštruktora,“ informovala Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts. Ďalšie termíny kempovania na Skalnatom plese sú naplánované na 11. a 18. februára a 4. marca.

Špeciálna zážitková akcia sa začne v Tatranskej Lomnici. Odtiaľ sa účastníci kempovania vyvezú ratrakom priamo na Skalnaté pleso, kde si postavia stany, pripravený bude pre nich aj balíček tuhej instantnej stravy. K dispozícii im tiež budú aj termo spacie veky a špeciálne karimatky určené do extrémnych podmienok. Spestrením večera bude premietanie horského tematického filmu v záchytnej chate.

Aktuálne si môžu priaznivci lyžovania vychutnávať aj ideálne podmienky na lyžovanie, k dispozícii im je celkovo 24 km zjazdoviek. „Na zjazdovkách v Tatranskej Lomnici je 100 cm snehu, v Lomnickom sedle až 150 cm, a to výlučne prírodného snehu.

Aj slnečné svahy Štrbského Plesa ponúkajú výbornú lyžovačku na 100 cm snehu. V Starom Smokovci na Jakubkových lúkach je 70 cm snehu, tie využívajú najmä prvolyžiari, začiatočníci,“ uviedla Fabianová.

V ponuke je rovnako skorá ranná lyžovačka Fresh Track v Tatranskej Lomnici, tento rok aj na svahu Solisko na Štrbskom Plese. Lyžiari si vďaka tomuto programu môžu zalyžovať od 07:00 na čerstvo upravených svahoch ešte pred oficiálnym otvorením zjazdoviek.

debata chyba
Viac na túto tému: #kemping #Vysoké Tatry #TANAP #Lomnický štít