Lyžovačka s deťmi nie je len o snehu, ktoré strediská ponúkajú pestré atrakcie?

Za koľko vašu ratolesť naučia lyžovať a aké atrakcie ponúkajú rodinám s deťmi veľké lyžiarske strediská na Slovensku?

27.02.2017 07:00
lyžovačka, zima, sneh, dovolenka, hory, lyže Foto:
Lyžovačka s deťmi
debata (1)

Bachledova dolina

Rodiny s deťmi si tu prídu na svoje. Všetkých začínajúcich lyžiarov čaká pri spodnej stanici v Bachledovej doline detský zábavný svet SUN kid, za vstup do ktorého si zaplatíte 3 eurá. Okrem rozprávkových postavičiek na južne orientovanej zjazdovke tu malí lyžiari nájdu aj posuvný pás, detský vlek a výučbový kolotoč.

Malí lyžiari, ktorí už nepotrebujú inštruktora, majú možnosť vyšantiť sa v detskom svete Macka Kubíka – ohradený areál s detským vlekom, množstvo prekážok, bránok a rôznych veselých postavičiek.

Lyžiarska škola: 23 eur/1 hodina – individuálna výučba

Hurá na atrakcie!

Nové osvetlené klzisko sa nachádza v Jezersku vedľa Penziónu SKI Jezersko, korčuľovať sa môžete až do 22. h.

Snowrafting: Rafting na snehu s dĺžkou trate 800 metrov je prevádzkovaný na zjazdovke Hrebeň. Dole kopcom sa záujemcovia spustia na upravenom snežnom kanáli a naspať ich vyvezie snežný skúter.

Kam za vodou?

Thermal Park Vrbov je od Bachledovej doliny vzdialený 30 kilometrov. Počas zimnej sezóny je k dispozícii päť bazénov, vrátane detského bazéna vnútri budovy s vodou teplou 32 stupňov Celzia.

Osviežením lyžovačky je aj korčuľovačka. Foto: SHUTTERSTOCK
klzisko, zima, sneh, dovolenka, hory, korčuľovanie, Osviežením lyžovačky je aj korčuľovačka.

Vysoké Tatry

Vo Vysokých Tatrách je k dispozícii 24 kilometrov zjazdoviek. Začiatočníci aj deti môžu využiť trate na Jakubkovej lúke v stredisku Starý Smokovec, modré zjazdovky v Tatranskej Lomnici alebo na Štrbskom Plese. Lyžiarske stredisko na Štrbskom Plese ponúka ideálne podmienky na učenie sa prvých oblúčikov v lyžiarskej škole Tatry Motion. Ohradená aréna Maxiland má vlastný pásový vlek, denne je pre deti pripravený aj animátorský program s maskotmi.

Lyžiarska škola: 79 eur/2 hodiny – individuálna výučba

Hurá atrakcie!

Rodiny s deťmi sa zabavia na 2,5 kilometra dlhej sánkarskej dráhe na Hrebienku vo Vysokých Tatrách, takisto ich tam čaká snowtubing (zjazd z kopca na gumových kolesách).

Čo tak vziať deti do Tatranského ľadového dómu, kde ich čakajú sochy z podujatia Tatry Ice Master?

Kam za vodou?

Akvacity Poprad je od Štrbského Plesa vzdialené 20 kilometrov. Počas víkendov ponúka bohatý animačný program pre deti na témy Egypt a Piráti z Karibiku.

Lyžovačka Foto: SHUTTERSTOCK
lyžovačka, zima, sneh, dovolenka, hory, lyže Lyžovačka

Snowparadise Veľká Rača

Najväčšou prednosťou strediska je jeho rozloha a dispozícia v troch rôznych, navzájom lyžiarsky prepojených lokalitách – Dedovka, Marguška a Lalíky, čo spolu predstavuje 14 kilometrov tratí. Pre deti začiatočníkov je na Dedovke škôlka s lanovým vlekom s držadlami. Po zvládnutí základov sa deti môžu presunúť do inej škôlky na zjazdovke Košariská, kde sa malí lyžiari zdokonaľujú a zároveň učia jazdiť na vleku typu Poma.

Lyžiarska škola: 22 eur/1 hodina – individuálna výučba

Hurá na atrakcie!

Na Dedovke sa nachádza najdlhšia bobová dráha v strednej Európe – Alpincoaster, ktorá je v prevádzke počas zimnej aj letnej sezóny.

Jazda na ratraku: Ktorý tínedžer a možno aj dospelý by si nechcel sadnúť do kabíny snežného ratraku? Tu je to možné za 12,50 eura – v stredisku ponúkajú adrenalínovú jazdu ratrakom pri úprave lyžiarskych tratí.

Kam za vodou?

Vo vzdialenosti 25 kilometrov sa nachádza poľské mesto – Wisla s akvaparkom Tropikana. Deti si v ňom prídu na svoje, nájdu v ňom niekoľko toboganov či atrakciu „morský príboj“, samozrejmosťou je aj bazénik pre najmenších. Ak uprednostníte menšie wellness s bazénom, nájdete ho aj v hoteli Marlene v dedinke Oščadnica, ktorá je od lyžiarskeho strediska vzdialená asi 5 kilometrov.

Lyžovačka nie je len o snehu, doprajte si aj... Foto: SHUTTERSTOCK
kúpalisko, kúpanie, tobogan, bazén, akvapark, aquapark, dieťa, radosť, leto, Lyžovačka nie je len o snehu, doprajte si aj relax na toboganoch.

Park Snow Donovaly

Delí sa na dve časti, Záhradište a Nová Hoľa. Pre rodiny s deťmi je vhodnejšie Záhradište, kde sú svahy miernejšie. Lákadlom pre najmenších je Mini Snowboard Park, ktorý je špeciálne navrhnutý pre deti od troch rokov a tvorí samostatnú časť FunParku. Je vybavený pomôckami pre efektívnu výučbu snoubordovania od útleho veku. Navyše, nachádzajú sa tu posuvné pásy, ktoré uľahčia malým snoubordistom cestu hore, čím nahradia vyčerpávajúce šliapanie.

Lyžiarska škola: 44 eur/2 hodiny – individuálna výučba

Hurá na atrakcie!

Ak vás omrzí lyžovanie, ide sa na korčule! Ľadová plocha stojí priamo pri údolnej stanici lanovky Telemix Nová hoľa, korčule sa dajú požičať za 5 eur.

Jazdu na psom aj konskom záprahu si na Donovaloch môžete vyskúšať priamo pod lyžiarskym svahom. Za 30-minútový výlet (psí záprah) zaplatíte 30 eur/dospelý, 15 eur/dieťa.

Kam za vodou?

12 kilometrov od Donovalov nájdete Akvapark Gothal Liptovská Osada. V komplexe sa nachádza celoročne otvorený vodný svet s krytým antikorovým 25-metrovým plaveckým bazénom, relaxačným a detským bazénom, saunovým svetom aj s lezeckou stenou.

Psí záprah je v zime skvelou atrakciou. Foto: SHUTTERSTOCK
zima, sneh, dovolenka, hory, psí záprah, psy, husky, hasky, sane, Psí záprah je v zime skvelou atrakciou.

SKI park Ružomberok

Láka ako rodinné stredisko, zjazdovka pre začiatočníkov je dlhá 2 900 metrov. Celkovo stredisko ponúka 12 kilometrov zjazdoviek s dĺžkou svahu od 200 metrov do 3,9 kilometra. Priaznivci freestyle lyžovania a snoubordingu si môžu otestovať svoje schopnosti v Snow Parku Malinô Brdo s dĺžkou trate viac ako 200 metrov, kde na nich čaká osem druhov prekážok.

Lyžiarska škola: 21 eur/1 hodina – individuálna výučba

Hurá na atrakcie!

Snowtubing: Zjazd z kopca na gumových kolesách po tubingovej dráhe, na ktorej sú vytvorené umelé snehové vlny. Ideálna zimná aktivita pre deti a rodiny. 5 jázd/5 eur

Pre najmenších: Každú nedeľu sú pripravené animačné programy s rôznymi témami: Máša a medveď, Eskimáci, Zimná olympiáda…

Kam za vodou?

Gino Paradise Bešeňová je od Ružomberka vzdialené 13 kilometrov. Deti sa môžu vyblázniť v novej, celoročne otvorenej adrenalínovej zóne. Okrem atrakcie „morský príboj“ v nej nájdu 30 metrov vysokú toboganovú vežu so šiestimi toboganmi, vrátane najdlhšieho toboganu na Slovensku.

Sánkovačka je pre deti skvelou zábavou. Foto: SHUTTERSTOCK
sánkovačka, zima, sneh, dovolenka, hory, sane, sánky, deti, radosť Sánkovačka je pre deti skvelou zábavou.

Koľko stojí výbava pre malého lyžiara

Za požičanie kompletnej výbavy (lyže, palice, lyžiarky, prilba) v jednotlivých strediskách zaplatíte od 8 do 13 eur za deň. Ak si veci zapožičiate na viac dní, zväčša dostanete zľavu až do 20 percent z celkovej sumy.

Ak sa rozhodnete kúpiť základnú výbavu pre dieťa, počítajte so sumou: okolo 270 eur

  • Lyže: od 120 eur
  • Lyžiarky: od 40 eur
  • Palice: od 10 eur
  • Prilba: od 18 eur
  • Kukla pod prilbu: od 9 eur
  • Okuliare: od 13 eur
  • Lyžiarska kombinéza: od 35 eur
  • Lyžiarske ponožky: od 4 eur
  • Lyžiarske rukavice: od 9 eur
  • Termo bielizeň: od 9 eur

Článok vyšiel v pravidelnej prílohe denníka Pravda – magazíne MiA.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #deti #lyžovačka