Regionálne turistické centrum v Belej navštívilo vlani 2-tisíc návštevníkov

V minulom roku navštívilo Regionálne turistické a informačné centrum (RTIC) v Spišskej Belej 1 953 návštevníkov, z toho 241 zahraničných.

14.03.2017 15:30
zima, sneh, paličky, mráz, dovolenka, dvojica,... Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Najväčší počet návštevníkov, najmä zo zahraničia, bol zaznamenaný v letnej turistickej sezóne, v mesiacoch máj až október. Tak ako v celoslovenskom meradle aj u nás tvorili gro týchto návštev turisti z Česka a Poľska,“ informovala PR manažérka mesta Alexandra Olekšáková.

Pre informácie si však do centra podľa jej slov prišli aj napríklad Nemci, Angličania, Rusi, Holanďania, Američania, Izraelčania či Rumuni.

„Návštevníci informačného centra sa prioritne zaujímali o informácie späté s mestom Spišská Belá, a teda o Múzeum J. M. Petzvala, SNG Kaštieľ Strážky či Beliansku cyklotrasu, ďalej to boli informácie o Belianskej jaskyni či našom bezprostrednom okolí a okolí Vysokých Tatier,“ uviedla Olekšáková.

Spomedzi knižných publikácií bol podľa PR manažérky stály dopyt po knihách s tematikou mesta.

Regionálne turistické informačné centrum zameriava svoju činnosť na propagáciu mesta Spišská Belá a jeho okolia. Prispieva k zvyšovaniu informovanosti domácich a zahraničných turistov a návštevníkov o kultúrnych i prírodných atraktivitách a možnostiach kultúrneho a športového vyžitia v podtatranskom regióne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spišská Belá