Rok 2016 bol pre tatranských hotelierov najúspešnejší

Rok 2016 bol pre hotelierov vo Vysokých Tatrách z hľadiska návštevnosti jednodňových aj ubytovaných klientov doteraz najúspešnejší. Podľa zástupcov Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry sa podarilo prelomiť všetky doterajšie rekordy od vzniku samostatnej Slovenskej republiky.

16.03.2017 14:37
lyžovačka, lyže, zima, svah, prilba, lyžovanie Foto:
Ilustračné foto.
debata

Vlani zaznamenali ďalší nárast a záujem zo strany Slovákov, percento domácich návštevníkov sa tak dostalo až na hranicu 64 percent.

„Z Tatier sa postupne stáva celoročná destinácia pre aktívnu dovolenku, o čom svedčí neustály nárast návštevnosti. Lámanie rekordov a zvyšovanie počtov turistov v regióne Vysokých Tatier pokračuje už od letnej sezóny, ktorá prekročila 15-percentnú hranicu,“ informovala prostredníctvom tlačovej správy Lucia Blašková, zastupujúca výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry.

Kórejci v Tatrách

Okrem Slovákov vlani prichádzali do podtatranského regiónu cudzinci, narástol najmä počet Čechov a veľa bolo už tradične poľských návštevníkov. Významne stúpla krivka návštevnosti turistov z Maďarska a Rumunska, minulý rok tiež priniesol podstatné zvýšenie návštevnosti hostí z Izraela.

Podľa Blaškovej sú Vysoké Tatry lákadlom  pre nových turistov a dovolenkárov, a to aj z exotickejších krajín, ako je Južná Kórea. K zvýšeniu návštevnosti regiónu podľa jej slov prispeli letecké linky, ktoré celoročne spájajú Poprad s Londýnom, a počas zimy aj s Pobaltím.

„Novinkou tejto sezóny je letecká linka do Kyjeva, ktorá preukázala opodstatnenie svojej existencie,“ skonštatovala.

Tohtoročná zimná sezóna podľa Tatrancov ponúkla vďaka pravému zimnému počasiu maximálne športové vyžitie. Návštevníci mohli využiť desiatky kilometrov zjazdoviek, lyžiarske školy a škôlky i kompletný servis pre lyžiarov v podobe požičovní lyží a ďalších športových potrieb.

Vychutnať si tiež mohli sánkovanie, snowtubing, skialping či ďalšie zábavné a športové aktivity pre nelyžiarov.

Wellness, dobré jedlo, ľadový dóm

Lákal tiež Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, ktorý je v prevádzke aj naďalej. Návštevníci mohli rovnako oceniť miestnu gastronómiu, či wellness služby, pravidelnou súčasťou programov i služieb bývajú podľa Blaškovej animačné programy pre deti. Po zime čaká na Tatrancov takzvaná kongresová sezóna a príprava na letnú sezónu.

„Vysoké Tatry zažívajú veľký boom nielen kvôli svojej geografickej polohe a ponuke, ale aj pre neustále investície do kvalitných služieb, ako sú napríklad investície do lanoviek a zjazdoviek, ale aj vďaka pribúdaniu ubytovacích kapacít na špičkovej medzinárodnej úrovni a celkovej modernizácii prostredia a okolia,“ skonštatovala zastupujúca výkonná riaditeľka miestnej OOCR.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #hotely #hotelierstvo