Turista skončil u psychológov: Vyhliadkový most nad roklinou sa mu rozpadol pod nohami

Vyhliadkový most vyrobený zo skla mal slúžiť ako ohromujúca turistická atrakcia, cez jeho dno bolo vidieť desiatky metrov do údolia. Silný vietor však celú konštrukciu rozkolísal natoľko, že sa rozpadla. Turista, ktorý sa na ňom práve nachádzal, sa síce nezranil, ale museli ho hospitalizovať na psychiatrickom oddelení, aby sa z traumy spamätal.

13.05.2021 07:00
debata (7)

Vyhliadkový most s priehľadným chodníkom v severovýchodnej Číne, v horskom stredisku Piyan pri meste Longjing, patril medzi obľúbené atrakcie. Prudké poryvy vetra s rýchlosťou 145 kilometrov za hodinu však spôsobili, že sklenené panely povypadávali a vydesený turista, ktorý sa práve na ňom nachádzal, ostal visieť zachytený nad priepasťou vo výške 100 metrov, napísal The National News.

S vypätím všetkých síl sa mu nakoniec podarilo vyšplhať naspäť nahor, informovala čínska mediálna agentúra Xinhua. Na pomoc mu podľa CNN prišli aj hasiči, policajti a lesná turistická stráž. Turista našťastie neutrpel fyzické zranenia, ale z desivej udalosti sa bude spamätávať s psychologickou pomocou, informuje News.com.au.

Vyhliadkové mosty vysoko nad roklinami sú v Číne veľmi obľúbené. Najnovší incident vyvolal obavy z bezpečnosti takýchto mostov so skleneným dnom, ktoré sú mimoriadne obľúbenou turistickou atrakciou v celej krajine. Podľa časopisu Earth bolo v Číne v roku 2016 najmenej 60 mostov s priehľadnými chodníkmi.

Zrejme najznámejší sklenený mostík sa nachádza v Zhangjiajie v provincii Hunan, ktorý bol po otvorení najdlhší a najvyšší svojho druhu na svete. Má dĺžku 430 metrov a je zavesený vo výške 300 metrov.

Horské stredisko Piyan je od incidentu uzavreté a správa mesta Longjing vykoná komplexnú bezpečnostnú inšpekciu všetkých turistických atrakcií a prebehne aj vyšetrovanie prípadu, informovala Xinhua.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #Most