V Tatrách otvorili najväčší snehový labyrint na svete, má 3000 m2

Viac ako 2 500 metrov štvorcových plochy a vyše 2 metre vysoké ľadové steny bludiska. Práve ste sa zľakli alebo nadchli? Ak to prvé, zamierte sa stratiť do najväčšieho snežného labyrintu, ktorý sa nachádza len na skok od našich severných hraníc.

26.01.2022 07:00
debata (4)

Ak navštívite park Snowlandia Zakopane v susednom Poľsku, užijete si pocity paniky, frustrácie, nádeje a nakoniec vás opojí divoká radosť, keď sa vám konečne podarí vymotať sa zo spleti ľadových uličiek.

Na záberoch z vtáčej perspektívy vyzerá bludisko celkom jednoducho, no kráčajúc priamo v ňom už po pár zákrutách nebudete mať najmenšie tušenie, odkiaľ ste vlastne prišli a kam by ste sa mali dostať.

Pre istotu si nezabudnite vziať aj kompas alebo GPS navigáciu, aby ste v obrovskom labyrinte nakoniec nezamrzli. Alebo vám cestu von možno pomôžu nájsť ďalší túlači.

A možno nakoniec, po strastiplnom zážitku, dostanete nakoniec nevysvetliteľnú chuť zopakovať si to celé bláznovstvo ešte raz a overiť svoj orientačný zmysel na druhý pokus.

Prvý raz vybudovali v Zakopanom snežné bludisko v roku 2015, ale túto zimu chceli vytvoriť niečo špeciálne, a tak vznikol najväčší snehový labyrint na svete. Okrem labyrintu nájdete v poľských Tatrách aj veľký snehový hrad.

Maďarsko, šípka, cestovanie, smer, hory, turistika, vinice Čítajte viac Jedenásť NAJ Maďarska: Bludisko, 120-ročné metro, tajomné číslo 96 Ahojmama Čítajte viac 'Stratení v lese? Neschádzajte z chodníka a nechoďte za svetlom,' radí riaditeľ slovenského skautingu Juraj Lizák hrad Čorštýn, Čorštýnske jazero Čítajte viac Tajomný poľský hrad vraj pozná cestu k bájnemu pokladu Inkov Poľsko, krajina, lúky, krava Čítajte viac V Poľsku majú Toskánsko aj Mesto svetla

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry #Zakopané #bludisko