Lyžovačka na Štrbskom Plese sa začína už v piatok. Aké novinky vám chystajú?

Niektoré zjazdovky vo Vysokých Tatrách si po prvýkrát počas tejto zimnej sezóny budú môcť vyskúšať lyžiari už v piatok. Na Štrbskom Plese budú pre nich pripravené zjazdovky Interski, Junior a Turistická.

03.12.2015 15:00
Donovaly, lyže,  lyžovanie, sneh, zima,... Foto: ,
Zimná lyžiarska sezóna vo Vysokých Tatrách ponúkne niekoľko noviniek (ilustračné foto).
debata

O týždeň neskôr plánujú spustiť lyžiarsku sezónu aj v Tatranskej Lomnici. V súčasnosti zjazdovky naďalej zasnežujú. Pre lyžiarov bude počas tejto zimy pripravených 24 kilometrov zjazdoviek.

Novinkou zimnej sezóny je Audi ski aréna v Tatranskej Lomnici, teda slalomová trať s časomierou. Trať bude počas celej zimnej sezóny umiestnená na východnej strane svahu Čučoriedky západ.

Na svahu Štart východ bude aj tento rok zábavná zóna so snehovými vlnami, ktorú vylepšili. Rodiny s malými deťmi budú môcť opäť počas lyžovačky využiť službu babysittingu v zábavnom parku Kamzíkovo na Skalnatom plese. Okrem toho by tam na lyžiarov mala čakať aj rodina snehuliakov. Budú merať päť metrov a tento rok ich bude viac.

Lyžiari si budú môcť aj tento rok vychutnať skorú rannú lyžovačku na upravených svahoch a s raňajkami pod štítmi v rámci programu Fresh Track, a to každý štvrtok a v nedeľu o 7:00. Chýbať nebude ani nočná sánkovačka z Hrebienka po 2,5 kilometra dlhej trati.

Aj Tatranský ľadový dóm na Hrebienku, tento rok postavený v barokovom štýle, ponúkne pestrý program. Počas nedieľ sa v jeho priestoroch uskutočnia koncerty či divadelné predstavenia, 6. decembra to bude vystúpenie folklórnych skupín z vysokotatranského regiónu.

Zľavová karta na lyže aj do vlaku

Návštevníci Vysokých Tatier a lyžiari môžu aj počas tejto zimnej sezóny využiť regionálnu zľavovú kartu Tatry Card. Vďaka nej sa môžu zadarmo prepraviť do lyžiarskych stredísk či popradského akvaparku.

Tento rok karta navyše umožňuje cestovať vo Vysokých Tatrách vlakmi slovenských železníc na trasách Tatranskej elektrickej železnice, ozubnicovej železnice a na trati Poprad-Tatry – Studený Potok – Tatranská Lomnica.

Lyžiarska sezóna v Nízkych Tatrách sa začne v sobotu 5. decembra otvorením v podobe zimného hudobného podujatia v hollywoodskom štýle. Oprášiť techniku jazdy si však budú môcť lyžiari už v piatok 4. decembra, keď sa po prvýkrát spustí zjazdovka Biela Púť na severnej strane Chopku.

Od víkendu čaká na lyžiarov viac ako desať kilometrov zjazdoviek na severnej i južnej strane Chopku. Pôjde napríklad o zjazdovky Májová Rovná hoľa-Priehyba, Májová Priehyba Jasná, Biela Púť, Lúčky či zjazdovky Slnečná a Krupová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tatry #Vysoké Tatry #lyžovačka #zima #zjazdovky #zimná lyžovačka