Grécki bezdomovci budú sprevádzať turistov po Aténach

Ľudia bez domova budú po novom pracovať ako turistickí sprievodcovia po Aténach. Iniciatíva pochádza zo strany gréckych sociálnych pracovníkov. Tí sa rozhodli zvýšiť povedomie miestnych obyvateľov aj turistov o ľuďoch, ktorí sa ocitli na ulici. Zároveň chcú týmto spôsobom viac začleniť bezdomovcov do spoločnosti. Informoval o tom grécky denník Kathimerini.

10.09.2014 15:00
turista, Atény, Grécko Foto:
Grécki bezdomovci budú sprevádzať turistov po Aténach.
debata

Nová aktivita vzišla z okruhu ľudí okolo časopisu Schedia (v preklade Záchranný čln), ktorý na ulici bezdomovci predávajú. Inšpirovali sa rovnakými projektami podobných časopisov v iných európskych krajinách. Prehliadky po Aténach, ktoré budú robiť súčasní aj bývalí bezdomovci, ponesú názov Neviditeľné cesty. Turisti nazrú aj do života ľudí bez strechy nad hlavou. Zastavia sa v ubytovniach, denných centrách či v jedálňach, kam bezdomovci najčastejšie chodia. Budú môcť tak lepšie pochopiť, čo títo ľudia každodenne prežívajú na ulici.

Vstupné na jednu prehliadku bude stáť šesť eur. Študenti majú polovičnú zľavu, a dôchodcov či nezamestnaných bezdomovci prevedú mestom úplne zdarma.

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko #turizmus Európa #Atény