Piešťany tento víkend potešia milovníkov kvetov, fotografie i piva

V Piešťanoch sa v stredu 17. septembra uskutoční už 21.ročník majstrovstiev Slovenska vo floristike s názvom Victoria Regia. Počas jedného septembrového víkendu sa kúpeľný ostrov premení na kvetinový raj.

16.09.2014 16:11
Piešťany Foto:
Kúpeľné miesto Piešťany otvára už 21. ročník Majstrovstiev Slovenska vo floristike. Celý víkend bude plné kvetov.
debata

Podujatie sa otvára v stredu 17. septrembra a potrvá do nedele 21.septembra. Súťaž vo floristike sa uskutoční v Kultúrno-spoločenskom centre Fontána od 8. do 16. hodiny. Po nej sa uskutoční galavečer, na ktorom sa slávnostne vyhlásia víťazi vo všetkých kategóriách. Počas večera sa uvedú do Siene slávy osobnosti slovenskej floristiky. Návštevníkov môže zaujať módna prehliadka, či predstavenie novej odrody rezaného kvetu.

Súčasťou najvýznamnejšej udalosti slovenskej floristiky budú aj sprievodné akcie. Od štvrtka 18.9. do nedele 21.9. budú vo Fontáne vystavené súťažné práce, v sobotu 20.9. pozývajú organizátori milovníkov kvetov na Kvetinové korzo. Návštevníci tam budú môcť obdivovať bohatú kvetinovú výzdobu alegorických vozov, ale aj individuálne pešie a skupinové alegórie.

Pivný festival v Piešťanoch sľubuje dobrú zábavu

Piešťany potešia nielen pestovateľov kvetov, ale aj milovníkov piva 1. pivným festivalom September fest, ktorý sa uskutoční na Námestí slobody. Festival okrem 25 druhov piva ponúkne aj bohatý kultúrny program. Každý deň od 18. hodiny na námestí zahrajú rôzne hudobné skupiny, v nedeľu 21. septembra od 15. hodiny.

Ilustračné foto. Foto: SHUTTERSTOCK
pivo Ilustračné foto.

V sobotu po vystúpení kapiel si prídu na svoje i športovci. Mestom Piešťany sa v noci pobeží na akcii pod názvom Piešťany Night City Run. Festival sa otvára od 11. hodiny, a vstup je voľný. September fest sľubuje okrem dobrej zábavy aj tradičnú pivnú kuchyňu.

Výstava fotografií v mestskom parku

Piešťanský fotoklub o.z. každoročne organizuje festival kreatívnej fotografie pod názvom PARK FOTO Piešťany, ktorý je najväčším podujatím svojho druhu na Slovensku. Každoročne ma okolo 5000 návštevníkov. Organizátori festivalu návštevníkov pozývajú na súťažnú výstavu fotografií, ktorá sa uskutoční 20. septembra od 10. do 18. hodiny v Mestskom parku v Piešťanoch.

Aj tento rok môžete hodnotiť tvorbu amatérskych... Foto: Piešťanský fotoklub o.z.
parkfoto, Piešťany, výstava, foto Aj tento rok môžete hodnotiť tvorbu amatérskych fotografov na výstave fotografií v mestskom parku

Výstava sa tradične uskutoční pri príležitosti ukončenia kúpeľnej sezóny v Piešťanoch. Ľudia môžu do parku prísť vystavovať vlastné fotografie alebo si pozrieť a hodnotiť tvorbu amatérskych fotografov všetkých vekových kategórií.

Viac informácií o podujatiach je uvedených na webových stránkach mesta Piešťany.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany #Trnavský kraj #kvety #floristika