Košice: Uličku remesiel zdobí stovka tekvíc a chryzantém

Košická Hrnčiarska ulica, známa aj ako Ulička remesiel, bude do 2. novembra Jesennou uličkou. Zdobí ju vyše sto oranžových tekvíc a kvetináče so žiarivými chryzantémami.

21.10.2014 15:00
jeseň, tekvica Foto:
Stovky tekvíc zdobia Hrnčiarsku ulicu v Košiciach. Ilustračné foto.
debata

Tekvice vás dovedú k remeslám

Tekvice zdobia vchody do remeselných dielní, aby návštevníkov upozornili na zaujímavé produkty, ktoré miestni remeselníci vyrábajú vlastnými rukami.

„Veríme, že naša výzdoba poteší deti aj dospelých a spríjemní im prechádzku sychravými jesennými Košicami,“ hovorí Jana Kopernická z neziskovej organizácie KRUK, ktorá podujatie organizuje.

Na Hrnčiarskej ulici tekvice zdobia vchody... Foto: Michaela Brunovská, Pravda.sk
kosice, hrnciarska Na Hrnčiarskej ulici tekvice zdobia vchody remeselníckych dielní, kde nájdete ručne vyrobené remeselné výrobky.

Podujatie Jesenná ulička je súčasťou projektu „Prechádzky uličkou remesiel“, ktorý realizuje nezisková organizácia Košice región umenia a kultúry, n.o. Projekt podporilo Ministerstvo kultúry SR. Jeho cieľom je zvýšenie kultúrno-spoločenskej hodnoty Hrnčiarskej ulice v Košiciach a vzbudenie záujmu o existujúce remeslá.

Košice potešia aj milovníkov architektúry

Košičania a turisti sa môžu najbližšie dni nielen pokochať originálnou výzdobou ulíc, ale sa aj dozvedieť niečo zaujímavé o slovenskej architektúre.

V stredu 22. októbra sa totiž chystá Večer súčasnej architektúry na východe Slovenska. Podujatie sa bude konať v Kasárniach Kulturpark Košice o 18. hodine v budove Bravo. Na akcii sa do života uvedie kniha East Side Architecture.

Viac informácií nájdete na webovej stránke košickej ulice Hrnčiarska a na webe Mestského informačného centra Košice.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #jeseň #architektúra #tekvice