Adventné Malacky obohatia koncerty známych osobností

Mestské podujatie Adventné Malacky bude aj tento rok. Cyklus podujatí otvorí zapálenie prvej adventnej sviece vo františkánskom kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie. Od druhej adventnej nedele bude program v Zámockom parku. Agentúru SITA o tom informovala Ivana Nováková z Mestského úradu v Malackách.

30.11.2014 06:00
sneh, sviečka, Vianoce, Foto:
Ilustračné foto.
debata

„V nedeľu 30. novembra zapálime prvú sviecu na adventnom venci. Tohtoročný úvodný koncert bude patriť Detskému a dievčenskému speváckemu zboru Slovenského rozhlasu. Druhú adventnú nedeľu, 7. decembra, príde Mikuláš a s ním spojený program pre deti. Predstaví sa tiež skupina Wooders. V tento deň sa začína sezóna na ľadovej ploche na hádzanárskom ihrisku a vstup na ňu je zadarmo,“ vysvetlila Nováková.

Advent sa v Malackách začne 30. novembra v... Foto: SACR
Malacky Advent sa v Malackách začne 30. novembra v Kostole Nepoškvrneného počatia Panny Márie, kde vyvrcholí 6. januára Trojkráľovým koncertom.

Ako ďalej uviedla, tretiu adventnú nedeľu, 14. decembra, bude všetkých zabávať Otto Weiter a Andrea Fischer, Páni času a Elán Kontraband. Pre štvrtú adventnú nedeľu je typická kapustnica. Tradíciou sa stalo aj rozšírenie betlehemského svetla, ktoré prinesú skauti zo 69. zboru generála M. R. Štefánika.

V programe vystúpia aj muzikálový herec Janko Slezák, Katarína Ščevlíková so svojou kapelou a hudobné zoskupenie hrajúce ľudovú hudbu Fidlikanti. Program Adventných Malaciek je obohatený o dva stredajšie koncerty vo veľkom kostole. V stredu 10. decembra sa uskutoční Slávnostný adventný koncert žiakov Základnej umeleckej školy (ZUŠ) a v stredu 17. decembra to bude Slávnostný adventný koncert učiteľov ZUŠ.

Podujatie vyvrcholí 6. januára Trojkráľovým koncertom vo františkánskom kostole. Program má názov Keď máš kam ísť. Pôjde o hudobno-poetický vianočný recitál šansonierky Aleny Čermákovej v gitarovom sprievode Ivana Čermáka obohatený o hudbu renesančných dychových nástrojov formácie Corna Musica. Recitál je spojený s čítaním žalmov kráľa Dávida, prebásnených slovenským básnikom Milanom Rúfusom. Na všetky koncerty a sprievodný program je vstup zadarmo. Počas druhej, tretej a štvrtej decembrovej nedele bude premávať aj kyvadlová doprava zo sídliska Juh k Zámockému parku a späť.

Prehľadný program cykla podujatí Adventné Malacky, ako aj rozvrh kyvadlovej dopravy, nájdete na webovej stránke mesta Malacky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Malacky #Vianoce #Bratislavský kraj #koncerty #zima 2014 #advent