December v Žilinskom kraji ožíva vianočnými trhmi a remeslami

Mestá v Žilinskom kraji si na tohtoročný advent pre svojich návštevníkov prichystali bohatý program. V Žiline sa začínajú Vianočné trhy, v Liptovskom Mikuláši remeselníci predvedú, ako si ručne vyzdobiť vianočné gule, perníky či vytvoriť iné remeselné výrobky.

01.12.2014 15:35
Žilina, silvester Foto:
Vianočná atmosféra v Žiline.
debata (1)

Liptovský Mikuláš pozýva na ukážky remesiel

Liptovský Mikuláš si prichystal na prvé dva decembrové dni podujatie pod názvom Remeselnícke variácie Vianoc – Advent 2014. Príďte si pozrieť, ako sa ručne zdobia vianočné gule, priučiť sa rôznym technikám.

Pozrite sa, ako sa vyrábajú výrobky zo šúpolia, drôtu, obdivujte háčkovanú tvorbu. Budú sa piecť a ručne zdobiť perníky, točené oblátky a iné dobroty. A možno príde aj Mikuláš s čertom! Podujatie sa uskutoční v Slovenskom múzeu ochrany prírody a jaskyniarstva na Školskej ulici, 1. decembra do 17. hod., a 2. decembra od 8 – 16. hod.

Mikulášsky jarmok tradične rozžiari centrum mesta od štvrtka 4. do soboty 6. decembra. Vianočnú atmosféru obohatia hudobné vystúpenia speváka Otta Weitera či kapiel Korben Dallas a Polemic. Tradičné podujatie spojené s jarmokom a s kultúrnymi podujatiami.

Adventné koncerty pohladia dušu od 7.decembra do 14. decembra. Vychutnajte si krásne sopránové hlasy, hudbu komorného orchestra či folklór v Liptovskej galérii P.M.Bohúňa, na Nádvorí Čierneho orla či v Gotickom kostole sv. Petra z Alkantary Okoličné. Podrobný program adventných koncertov je zverejnený na plagáte podujatia. Harmonogram decembrových podujatí Liptovského Mikuláša nájdete na stránke mesta.

V Žiline sa začali vianočné trhy

Mikulášske vianočné trhy odštartujú 17. decembra. Komu sa nechce čakať, môže zájsť do Žiliny, kde sa otvárajú už pondelok 1. decembra. Stánky s rozličným tovarom a tradičnými pochúťkami nájdete na Mariánskom námestí a Námestí A. Hlinku. Trhy potrvajú do 23. decembra.

Od prvého decembrového dňa bude otvorené aj klzisko na Mariánskom námestí, ktorá poteší najmä tých najmenších. Kto korčule nemá, nemusí zúfať. Na mieste sa budú dať požičať v požičovni.

Piatok 5. decembra prejde Mikuláš so sprievodom prejde cez mestské časti a sídliská 2 trasami až na Mariánske námestie, kde si deti budú môcť o 16.00 hod. pozrieť „Neobyčajný príbeh obuvníka Jakuba“. Vianočný stromček sa rozsvieti o 17.00 hod., program spestrí vystúpenie skupiny Taktici o 18.30 hod.

Krumpľová komédia v Martine

V piatok 5. decembra rozsvieti vianočná výzdoba o 17. hod. Divadelné námestie. O hodinu neskôr si budete môcť pozrieť predstavenie Krumpľová komédia na Mestskej scéne. Trhy potrvajú až do konca roka. Program si môžete pozrieť na stránke Martin.sk.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Žilina #Martin #Liptovský Mikuláš #vianočné trhy #Žilinský kraj #zima 2014 #advent