Banská Bystrica má bežkárske trate v parkoch aj na sídliskách

Milovníci bežeckého lyžovania sa svojej záľube môžu v Banskej Bystrici venovať nielen v okolitých horách, ale po novom aj priamo v meste, vrátane jeho centra.

08.02.2015 06:00
Banská Bystrica, Pamätník SNP Foto: ,
Od 6. februára sú k dispozícii upravené bežkárske okruhy v Parku pod Pamätníkom SNP v centre Banskej Bystrice (na fotografii), ako aj v Mestskom parku.
debata

Od piatka majú k dispozícii upravené bežkárske okruhy aj v Mestskom parku a v Parku pod Pamätníkom SNP v centre mesta, trate na lúkach nad štvrťou Pršianska terasa, nad Tatranskou ulicou na sídlisku Sásová i okruh na futbalovom ihrisku na Sládkovičovej ulici na sídlisku Radvaň.

Upravené sú však aj tradičné trate v Kremnických vrchoch v okolí obcí Králiky, Tajov a Kordíky a tiež trate v Starohorských vrchoch – medzi lyžiarskymi strediskami Šachtičky a Donovaly.

Úpravu celkovo 114 kilometrov bežkárskych tratí v Kremnických vrchoch, rozdelených do piatich okruhov, ako aj tratí priamo v meste Banská Bystrica zabezpečuje mestská príspevková organizácia Správa športových a telovýchovných zariadení mesta. Trate medzi Šachtičkami a Donovalmi upravuje stredisko Park Snow Donovaly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Banskobystrický samosprávny kraj #bežkárske trate #bežkovanie