Do Bratislavy sa vrátil projekt Poznaj Staré Mesto. Ponúka prehliadky aj besedy

Do historického centra Bratislavy sa opäť vracajú bezplatné prehliadky v rámci projektu Poznaj Staré Mesto. Sprievodcovia každé dva týždne zoberú Bratislavčanov na prehliadku historickým centrom, vždy s novou témou. Pripravené sú aj prehliadky pre deti či diskusie s autormi kníh o Bratislave, informovala Dorota Kráková z občianskeho združenia Korzo, ktoré podujatie pripravuje.

11.04.2015 06:00
Hlavné námestie, Bratislava Foto: ,
Najbližšie sa budú môcť Bratislavčania prejsť uličkami historického centra mesta v nedeľu 12. apríla, témou bude Staré Mesto.
debata

Najbližšie sa budú môcť Bratislavčania prejsť uličkami historického centra mesta v nedeľu 12. apríla, témou bude Staré Mesto. Spoločnosť im bude robiť sprievodkyňa Helena Navrátilová, záujemcovia sa stretávajú o 14:00 na Hlavnom námestí.

Výlety po Starom Meste sa budú striedať s diskusiami s autormi kníh o histórii Bratislavy. Na prvú diskusiu pozýva Juraj Šebo, ktorý porozpráva o pripravovanej knihe Korzo. Diskusia sa bude konať 22. apríla o 17:00 v pobočke Mestskej knižnice Bratislava na Klariskej 1.

Pokračovať budú diskusiou o knihe Obchodná ulica od fotografa Ľuba Stacha, ktorá sa bude konať 10. júna v Čitárni u Červeného raka na Michalskej ulici. Občianske združenie už rokuje aj s ďalšími autormi, priblížila Kráková.

Bratislavské Staré Mesto má svoju magickú... Foto: SHUTTERSTOCK
Bratislava Bratislavské Staré Mesto má svoju magickú atmosféru.

Bezplatné prehliadky historickým centrom mesta budú pokračovať aj v máji a júni. Prvú májovú nedeľu bude sprievodkyňa Helena Navrátilová pokračovať v načatej téme o Starom Meste, o dva týždne neskôr sa spolu vyberú spoznávať gotické pamiatky v Bratislave.

Organizátori pripravili aj špeciálnu prehliadku pre deti s názvom Bratislava s otvorenými očami, stretnutie je naplánované na sobotu 23. mája o 10:00 a o 11:00 na Hlavnom námestí. Posledná májová nedeľa už bude patriť tradičnej prehliadke, sprievodkyňa ľuďom tentoraz predstaví renesančnú architektúru.

V júni sa záujemcovia vyberú na prechádzku po barokových sakrálnych stavbách (16. júna) a barokových palácoch (28. júna). Tradičné bezplatné prehliadky so sprievodkyňou Helenou Navrátilovou sa začínajú vždy v nedeľu o 14:00 na Hlavnom námestí v Bratislave, výnimkou je len špeciálna detská prehliadka Bratislava s otvorenými očami.

V rámci projektu sú pripravené bezplatné... Foto: Ľuboš Pilc, Pravda
Bratislava, turisti, stare mesto, Bratislavsky hrad V rámci projektu sú pripravené bezplatné prehliadky Starého Mesta či diskusie s autormi kníh o Bratislave.

Súčasťou projektu sú aj prehliadky pre žiakov základných škôl. Po novom do projektu nebudú zapojené len staromestské deti ako doteraz, ale pridajú sa k nim aj školáci z iných mestských častí, napríklad z Ružinova, Nového Mesta či Petržalky.

Na jeseň sa budú môcť školáci opäť zapojiť do súťaže o histórii hlavného mesta, na víťazov budú čakať ceny.

Projekt Poznaj Staré Mesto v minulých sezónach zastrešovala mestská časť Staré Mesto, no po zmene vedenia projekt prevzalo občianske združenie Korzo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Staré mesto #sprievodca