Ind kúpil pôvodné sídlo Scotland Yardu, spraví z neho hotel

Pôvodné sídlo londýnskeho Scotland Yardu mení majiteľa. Historickú budovu kúpil za 110 miliónov libier (156 miliónov eur) jeden z najbohatších mužov v Indii Jusuffali Kader. Z miesta sa stane luxusný hotel, uviedla vo vyhlásení londýnska developerská skupina Galliard Homes, ktorá budovu ázijskému investorovi predala.

03.08.2015 07:00
Scotland Yard, Londýn, dom, budova, hotel Foto: ,
Londýnska polícia sa v tomto mieste zdržiavala do roku 1890.
debata

Názov Scotland Yard, ako sa hovorí bezpečnostnému úradu pre Veľký Londýn, je odvodený od jeho prvého sídla. Veliteľstvo sídlilo na Whitehall Place č. 4; zadný vchod ale viedol na ulicu Great Scotland Yard.

Presný pôvod tohto názvu pritom nie je jasný, píše na webe londýnska Metropolitná polícia. Podľa jedného z vysvetlení miesto slúžilo ako príbytok vyslancov škótskych kráľov v čase, keď sa zdržiavali v Londýne.

Luxusný päťhviezdičkový hotel by mal v... Foto: Reuters, SUZANNE PLUNKETT
Scotland Yard, Londýn, dom, budova, hotel Luxusný päťhviezdičkový hotel by mal v priestoroch niekdajšej policajnej stanice začať fungovať začiatkom roka 2017.

Londýnska polícia sa na tomto mieste zdržiavala do roku 1890. Sústredilo sa tu napríklad vyšetrovanie zločinov jedného z najznámejších sériových vrahov Jacka Rozparovača. Domovskú stanicu Scotland Yardu pomohli presláviť spisovatelia Charles Dickens a Sir Arthur Conan Doyle.

Luxusný päťhviezdičkový hotel by mal v priestoroch niekdajšej policajnej stanice začať fungovať začiatkom roka 2017.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #hotel #Scotland Yard