Mramor, zlato, prepych. V Dubaji vyrástol ďalší superluxusný hotel

Palazzo Versace Dubai otvárajú v novembri a bude najhonosnejším hotelom na celom Blízkom východe. Exkluzívne interiéry vrátane nábytku všetkých 215 izieb navrhla samotná riaditeľka módnej spoločnosti Donatella Versace.

11.11.2015 07:00
Palazzo Versace Dubaj Foto:
Palazzo Versace Dubaj
debata (3)

Každý detail je vypracovaný, od stropov s ručne maľovanými zlatými ornamentmi, až po kvalitný mramor a mozaiky. Celý hotel má znázorňovať predstavy o opulentnom versaceovskom životnom štýle. Jeho neodmysliteľnou súčasťou sú všadeprítomné ikonické motívy hlavy medúzy, vzor pravouhlej špirály a tiež ďalšie návrhy, ktoré vznikli výhradne pre tento projekt.

Vstupná hala s rozlohou 1 000 metrov štvorcových je dláždená mramorom s ozdobnými mozaikami, vybavená nábytkom na mieru a zdobená textilnými pávmi, sokolmi a koňmi. Vyberané jedlá sa podávajú počas celého dňa v záhrade Giardino, ktorej tiež nechýbajú mramorové stĺpy a steny oblepené tapetami z džungľovej série Versace.

Palazzo Versace Dubaj, apartmán Foto: Palazzo Versace Dubaj
Palazzo Versace Dubaj Palazzo Versace Dubaj, apartmán

V Palazzo Versace Dubai bude okrem hotelového ubytovania tiež 169 rezidencií, od jedno- až po šesťizbové, každá, samozrejme, zariadená v duchu tejto značky.

Komplex sa nachádza v samom srdci mesta a zároveň na pobreží, takže obyvateľom a návštevníkom poskytne nerušený výhľad na Dubajskú zátoku.

Palazzo Versace v Spojených arabských emirátoch je už druhým projektom z dielne módnej značky, prvý postavila na Zlatom pobreží v austrálskom štáte Queensland. Čoskoro bude nasledovať aj tretí, ktorý vyrastie v Macau.

Nový hotel sa takto pripojil s ďalším prepychovým ubytovacím zariadeniam, kde jedna noc stojí viac ako tisíc inde. Tu je päťka tých naj:

Emirates Palace, Abú Zabí

Hotel stál podľa odhadov 3 miliardy dolárov a návštevníkov víta s 394 izbami a apartmánmi, 40 zasadacími a konferenčnými miestnosťami, ktoré sú vykladané mramorom dovezeným z 13 rôznych krajín, a ktoré osvetľuje vyše tisícka krištáľových lustrov. Hotel obklopujú biele piesočnaté pláže, nepreberné množstvo bazénov a fontán, prepychové kúpele.

Mardan Palace Hotel, Antalya

Rezort v Antalyi, ktorý je dielom ruského miliardára, sa môže pochváliť najväčším bazénom v Stredomorí, zmestí sa doň až 1 000 hostí. Okrem hriešne prepychových apartmánov s interiérmi zdobenými plátkovým zlatom, krištáľom a talianským mramorom, sa tam tiež nachádza desať jedální, 17 barov, luxusné kúpele a akvárium plné exotických rýb.

The Westin Excelsior, Rím

Postavili ho ešte v roku 1906 a hoci väčšina jeho izieb je viac-menej cenovo dostupná, apartmán Villa La Cupola, ktorý nedávno prešiel rekonštrukciou v hodnote 7 miliónov eur, je plný luxusu. So svojimi dvoma poschodiami je najprepychovejším v celom Taliansku a spája v sebe staré s novým. Je zariadený štýlovým starožitným nábytkom, ale aj nabitý najmodernejšou technikou. Na stenách sú ručne maľované fresky. Má vlastné fitko, saunu, parný kúpeľ a jacuzzi a tiež jedáleň.

Burj Al Arab Hotel, Dubaj

Azda najznámejšia dubajská stavba v tvare plachetnice patrí medzi najfotografova­nejšie objekty sveta. Všetky izby sú vlastne dvojpodlažnými apartmánmi s úchvatným výhľadom. Okrem tenisových kurtov a vlastného heliportu na streche oplýva hotel tiež množstvom futuristických reštaurácií a barov.

The Plaza, New York City

Hoci má Veľké jablko mnoho nadštandardných hotelov, VIP klienti si veľmi často vyberajú práve Plazu, predovšetkým pre jej apartmán Royal Plaza Suite, ktorý sa pýši najlepším výhľadom na Manhattan. Do luxusného „bytíku“ sa dá dostať súkromným výťahom, má tri spálne a presne toľko isto kúpeľní, zariadený je so starosvetským šarmom. Nechýba jedáleň, knižnica, telocvičňa, klavír, plne vybavená kuchyňa (s osobným kuchárom) a izbička pre majordóma.

Zdroj: Readersdigest.ca

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #luxus #hotel #Versace #Dubaj #Donatella Versace