Vo Zvolene odštartuje cyklosezóna. Čaká na vás aj jazda s architektom

Malí aj dospelí milovníci bicyklovania si prídu na svoje už túto sobotu, keď vo Zvolene otvoria tohtoročnú cyklistickú sezónu. Pre deti i celé rodiny sú pripravené rôzne súťaže či cyklojazda po meste s architektom.

15.04.2016 13:30
bicykel Foto:
Ilustračné foto.
debata

Novú cyklosezónu otvoria o 10. hodine na Námestí SNP vo Zvolene zábavným dopoludním. Menší aj tí väčší si môžu zmerať svoje schopnosti a sily v pretekoch na odrážadlách, na dopravných ihriskách či v súťaži v oprave defektu. Odmenou za účasť budú okrem iných cien farebné zvončeky na bicykel, ktoré poslúžia každému správnemu cyklistovi.

„Zaujímavosťou bude možnosť zúčastniť sa cyklojazdy mestom s architektom Petrom Kaššom. Jej zámerom je prejsť si a lokalizovať problémové, ale aj fungujúce cyklistické trasy v meste. Túto jedinečnú príležitosť treba určite využiť,“ odporúča Eva Ježovičová z Mestského úradu vo Zvolene.

Okrem mestskej trasy sú v ponuke aj ďalšie. Pre náročnejších je k dispozícii trasa smerom na Hrochoť a späť, ktorú zabezpečuje občianske združenie Cyklo Zvolen.

K otvoreniu zvolenskej cyklosezóny sa pridala aj neďaleká obec Budča. Starosta František Moravec s ďalšími aktivistami pozývajú Zvolenčanov až na dve rôzne cyklojazdy, a to z Budče cez Kováčovú do Bienskej doliny a späť a ďalšiu z Budče do Železnej Breznice. Na záver Budčania pripravili pre všetkých zúčastnených posedenie pri guláši.

Podujatie je súčasťou kampane na podporu cyklodopravy pod heslom Roztoč to na bicykli – odzvoň autám. „Bicykel je dopravný prostriedok, ktorý nám v živote pomáha, no zároveň nám umožňuje prežívať voľný čas spôsobom, ktorý je ideálny. Pohybom na čerstvom vzduchu s rodinou, priateľmi, kdekoľvek a kedykoľvek,“ dodala Ježovičová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bicykel #Cyklisti #Zvolen