Modranský piknik prinesie atmosféru začiatku 20. storočia

Otvorenie turistickej sezóny v Modre a atmosféru začiatku 20. storočia rokov už po šiestykrát oživí júnový Modranský piknik.

30.05.2016 14:00
debata

Ako ďalej informuje samospráva na svojej oficiálnej internetovej stránke, akcia sa začne v sobotu 4. júna o 13:00 v Modre-Harmónii na lúke Otčenáška.

Súčasťou akcie budú piknikové koše, swingová hudba i tanec. Atmosféra modranského pikniku sa spája s obdobím noblesného štýlu prvej republiky, preto má okrem relaxačného aj náučný charakter.

Piknik vracia návštevníkov v čase a približuje im slávnu históriu letoviska zo začiatku 20. storočia, keď zažívala Harmónia najväčší rozkvet. Dámy a páni sú vítaní v dobovom oblečení.

Pre návštevníkov pripravujú dobovo ladený program, ktorý otvorí o 13:30 jazda repliky prvého česko-slovenského auta Tatra Prezident z roku 1897. Počas dňa sa návštevníci môžu tešiť na jazdu historických bicyklov, či na tradičnú dobovú súťažnú módnu prehliadku.

Deti poteší predstavenie Dve rozprávky na brušku spojené s tvorivými dielňami. Spoločne s rodičmi ich bude čakať množstvo spoločenských a športových hier i spoznávanie okolia so sprievodcami.

Podvečer zahrá hudbu z čias Rakúsko-Uhorska dychový komorný orchester z Bratislavy, v programe je i swingová muzika z 30. a 40. rokov, ľudí naučia swing aj tancovať. Návštevníci si program môžu vychutnať na piknikovej deke či ležadlách.

debata chyba
Viac na túto tému: #Modra #piknik