V centre Bardejovských Kúpeľov pribudlo zábavno-relaxačné ihrisko

Nová oddychová a športová zóna určená pre najmenších turistov a rodiny s deťmi pribudla v centre Bardejovských Kúpeľov. Športové, zábavné a relaxačné ihrisko je k dispozícii zdarma a bez obmedzenia pre všetkých návštevníkov kúpeľov, informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Šariš - Bardejov Radomír Jančošek.

28.06.2016 15:00
mama, dieťa, ihrisko Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Relaxačná zóna pre najmenších vznikla pri Stredisku obchodu a služieb v centre areálu na začiatku kúpeľov v blízkosti reštaurácií a kaviarní.

„Na základe požiadaviek ľudí sme vyberali nielen umiestnenie, ale aj jednotlivé komponenty,“ uviedol Jančošek. Na ihrisku sa deti môžu zahrať na pirátskej lodi s tromi šmýkačkami, hojdačkách, kolotoči, domčeku so šmýkačkami a dvoch pružinových hojdačkách.

„Chceli sme osloviť najmenších, ale aj tých starších, aby si každý prišiel na svoje,“ dodal Jančošek. Inštalované boli aj lavičky a smetné koše. Podklad ihriska tvoria gumené podložky a pologumy, kde môže rásť aj tráva.

Cena s montážou dosiahla 11 687 eur. Z toho 9 100 eur bolo určených z prostriedkov Ministerstva dopravy SR a Krajskej organizácie cestovného ruchu Severovýchod Slovenska. Zvyšných 2 587 eur je hradených z vlastných zdrojov OOCR Šariš – Bardejov.

V roku 2015 liečebne navštívilo Bardejovské kúpele spolu 22 124 osôb, z toho bolo 847 detí. Počet prenocovaní predstavoval 231 085. Počas letnej sezóny vlani navštívilo Bardejovské kúpele aj približne dvestotisíc jednodňových návštevníkov, z toho bolo odhadom približne 50-tisíc detí.

„Tieto počty by sa mali ďalej zvyšovať aj vďaka rastúcej atraktivite regiónu a jeho zvýšenej propagácii,“ uviedol Jančošek. OOCR Šariš – Bardejov plánuje v tomto roku začať v okolí Bardejovských kúpeľov aj so skrášľovaním a rekonštrukciou ďalších, už existujúcich oddychových zón pre turistov. Preto zmapovali hlavné turistické chodníky a nafotili podklady.

„Najviac znehodnotené prístrešky, altánky a studničky popri týchto turistických trasách by sme chceli začať postupne opravovať,“ dodal Jančošek.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bardejov #ihrisko