Bratislava: Naplánujte si plavbu po Dunaji!

Dunaj je neodmysliteľnou tepnou Bratislavy. Plavby z nej a do nej môžu byť príjemným spestrením dovolenky.

18.07.2016 07:00
Dunaj, Bratislava, Bratislavský hrad, lode,... Foto:
Výlet loďou je jedinečným zážitkom najmä pre najmenších.
debata

"V ponuke sme s malými obmenami zachovali všetky „stálice“. Pri linkách rýchloloďami medzi Bratislavou a Viedňou sme upravili počet plavieb počas hlavnej sezóny. Lode nebudú plávať každý deň, ale iba od stredy do nedele,“ informuje Marek Považan, riaditeľ spoločnosti Slovenská plavba a prístavy – lodná osobná doprava.

"Bratislavský okruh bude premávať bez zastávky na petržalskej strane, počas víkendov bude mať iba jeden odchod o 11. hodine.“

Výlet loďou je jedinečným zážitkom najmä pre najmenších. V ponuke sú aj zvýhodnené rodinné lístky. Ťahákom ako každý rok sú jednodňové výlety. Okrem liniek rýchloloďami medzi Bratislavou a Viedňou a vyhliadkových plavieb v rámci Bratislavy – k hradu Devín alebo do Čunova – sú pre záujemcov o dlhšiu trasu v ponuke opäť jednodňové výlety do Štúrova, Kremsu a Tullnu. O tie je vždy enormný záujem. Pri kúpe lístka online každý ušetrí 10 % z ceny lístka.

Ponuka plavieb

Ak sa chcete po Dunaji plaviť dlhšou trasou, využite mimoriadnu plavbu do Tullnu, spojenú s atraktívnou výstavou kvetov. Počas letných dní v júli a auguste sú tu pre vás plavby pre rodiny s deťmi a večerné hudobné plavby.

Pravidelné plavby rýchloloďou, s preplavením plavebných komôr Freudenau, ponúkajú okrem zážitku z plavby ideálnu príležitosť stráviť deň v centre Viedne.

Plavba rýchloloďou z centra Bratislavy do Viedne vrátane preplavenia plavebných komôr vo Freudenau trvá 1 hodinu 45 minút. Jednodňový výlet ponúka okrem možnosti spoznávania prírodných krás Dunaja a jeho okolia príležitosť stráviť celý deň v centre hlavného mesta Rakúska.

Plavba rýchloloďou z Viedne priamo do centra Bratislavy s preplavením plavebných komôr vo Freudenau trvá 95 minút.

Obľúbený výlet loďou k zrúcaninám hradu Devín a sútoku riek Dunaja a Moravy s prestávkou na Devíne. Plavba sa začína pohľadmi na historickú časť Bratislavy a jej nábrežie a Bratislavský hrad, pokračuje popod Nový most a Most Lafranconi smerom k hradu Devín.

Panoramatická plavba popod bratislavské mosty s nezvyčajnými pohľadmi na mesto z paluby vyhliadkovej lode. Vyhliadka sa začína pohľadmi na historickú časť Bratislavy a jej nábrežie, Bratislavský hrad, pokračuje popod Nový most po Most Lafranconi, kde sa loď otáča. Plavba pokračuje popod Starý most smerom k Mostu Apollo.

Bratislava – Čunovo. Skvelý výlet ponúka okrem úžasného zážitku z plavby loďou možnosť vychutnať si jedinečnú symbiózu výtvarných diel, modernej architektúry a okolitej prírody počas návštevy galérie moderného umenia Danubiana Meulensteen Art v Čunove.

Večerné hudobné plavby a plavby pre rodiny s deťmi na lodi Martin.

Jednodňové výlety rýchloloďou sú ideálnou príležitosťou spoznávať nielen prírodné krásy rieky Dunaj a jej okolia, ale aj kultúry a histórie miest ležiacich na jej brehoch. Navštívte výstavu kvetov v Tullne, baziliku v Ostrihome alebo zažite Marhuľové dni v historickom meste Krems.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Dunaj #plavba na Dunaji