Michalovce ožijú folklórom a jarmokom, chýbať nebude motorkársky zraz

Tradičný Zemplínsky jarmok a Zemplínske folklórne slávnosti v Michalovciach sa uskutočnia od 19. do 21. augusta. Ako povedal zástupca primátora Benjamín Bančej, podujatia sú vyvrcholením letnej turistickej sezóny v Michalovciach.

18.08.2016 15:00
debata

„Budú to dni plné obchodného ruchu, dobrého folklóru, ukážok umeleckých remesiel, chutného jarmočného jedla a občerstvenia. Veríme, že aj tohto roku ulahodíme nášmu náročnému divákovi pripraveným programom. Uchovávanie najväčšieho kultúrneho pokladu nášho národa je základnou myšlienkou aj organizátorov Zemplínskych slávností,“ informoval Bančej.

V piatok 19. augusta otvoria aj výstavu záhradkárov pod názvom Plody Zemplína vo vstupných priestoroch mestského kultúrneho strediska. Drobnochovatelia sa prídu pochváliť svojimi chovateľskými úspechmi v priestoroch dvora bývalého starého súdu.

Popoludní zaplnia parkovisko pri pošte dvojkolesové tátoše tradičného motorkárskeho zrazu na Šírave. Nebude chýbať ani ich prejazd mestom po cyklistickom chodníku. Diváci určite uvítajú pripravený program na tribúne pri fontáne.

Spestrením jarmočných dní sú aj športové podujatia. Tradične v priestoroch dvora ZŠ na Ulici kpt. Nálepku sa uskutoční basketbalový turnaj na jeden kôš. Ihrisko na ZŠ, Okružná 17 bude kolbišťom futbalového turnaja futbalistov nad 50 rokov.

V sobotu popoludní začínajú Zemplínske slávnosti tradične detským programom. Pokračovaním sú prehliadky domácich folklórnych súborov až do neskorých večerných hodín. Ani nedeľa nebude o nič menej bohatá na folklór.

Návštevníci metropoly Zemplína sa môžu počas slávností tešiť na vystúpenie skupiny Hnojňane, Jurošík, ľudovej hudby Ďatelinka, folklórnych súborov Zemplín, Svojina, Hriňovčan a mnohých ďalších. Predstavia sa aj viacerí miestni folkloristi a skupiny.

Prezentovať sa bude mesto Užhorod, vystúpi Petrovská družina z Báčskeho Petrovca. Ani tohto roku nebudú chýbať známe zemplínske „holubky“ a ďalšie miestne gastronomické pochúťky.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michalovce #folklór #jarmok