Nemecko má po útokoch obavy, Oktoberfest zakázal batohy a tašky

Mníchovská radnica zakázala vstup na septembrový pivný festival Oktoberfest návštevníkom s batohmi a veľkými taškami. Chystá sa tiež ohradiť prístup na miesto plotom.

19.08.2016 14:00
Oktoberfest, pivo, nemecko, mníchov Foto: ,
Bavorské čašníčky unesú aj desať litrov piva.
debata (2)

Vedenie mesta chce takto zvýšiť bezpečnosť každoročných veľkých pivných slávností po nedávnych krvavých útokoch v Bavorsku, informovala agentúra AP.

Zástupca primátora Josef Schmid povedal, že v súvislosti s Oktoberfestom nie sú informácie o „žiadnej konkrétnej hrozbe“. Napriek tomu na slávnosti nevpustia návštevníkov s batohmi a taškami s obsahom viac než tri litre.

Schmid tiež uviedol, že predtým otvorený vstup do areálu festivalu teraz ohradí 350-metrový plot. Počet ochrankárov, ktorí budú dozerať na bezpečnosť celej akcie, sa zvýši až na 450 osôb.

Server Spiegel Online už pred časom napísal, že prevádzkovatelia pivných stanov sprísnené bezpečnostné opatrenia vítajú.

Oktoberfest je najväčšou pivnou slávnosťou sveta. Vlani na ňu zavítalo 5,9 milióna návštevníkov, ktorí vypili 7,3 milióna litrov piva. Tohtoročný ročník festivalu sa začne 17. septembra a skončí 3. októbra.

Bavorsko zasiahli minulý mesiac tri útoky. Počas incidentu v Ansbachu samovražedný útočník odpálil výbušninu ukrytú v batohu a zranil 15 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Mníchov #oktoberfest