Prešov má adventnú novinku: otvorí umelé ľadové klzisko

V piatok 25. novembra, teda na Katarínu, otvorí mesto Prešov v spolupráci s miestnym Parkom kultúry a oddychu ďalší ročník Vianočných trhov. Neodmysliteľnú súčasť vianočného obdobia odštartuje o 16:00 kultúrny program, rozsvietenie vianočnej výzdoby je naplánované o pol hodinu neskôr. Novinkou v rámci tohtoročného adventu je syntetické ľadové klzisko.

25.11.2016 11:00
Klzisko, deti, korčuľovanie, zima, radosť Foto: ,
Klzisko (ilustračné foto).
debata

Ako informovala hovorkyňa mesta Prešov Veronika Kmetóny-Gazdová, svoje tovary a služby ponúkne na trhoch vyše sto predajcov. Drevené stánky v jednotnom štýle budú umiestnené pozdĺž Hlavnej ulice, vrátane ulice Floriánova po Baštovu. Otvorené budú denne až do 23, decembra od 10:00 do 19:00.

Stánky s občerstvením budú k dispozícii až do 22:00. Na vianočných trhoch budú na predaj knihy, kožušiny, vianočné ozdoby, kozmetika, drevené výrobky, hračky, syry, perníky, cukrovinky, vianočné stromčeky a množstvo ďalších druhov tovarov.

Pre najmenších je pripravený detský kútik, vláčik aj svet plyšu. Vianočné trhy obohatí kultúrny program. Vystúpenia rôznych folklórnych súborov a skupín sa uskutočnia každý utorok a štvrtok medzi 8. a 22. decembrom v čase od 16:00 do 18:00. Súčasťou adventných podujatí bude v piatok 16. decembra aj Vianočná burza starožitností.

Ako zdôraznila primátorka mesta Andrea Turčanová, okrem kultúrneho programu a trhov mesto tento rok pripravilo aj viacero noviniek. „Prvýkrát bude otvorené klzisko priamo v centre. Touto cestou pozývam všetkých Prešovčanov, nech oprášia korčule,“ uviedla Turčanová.

Klzisko so syntetickým ľadom a rozmermi 10×15 metrov bude inštalované na námestí pred Divadlom Jonáša Záborského. V jeho blízkosti budú aj stánky s občerstvením.

„Medzi prednosti syntetického ľadového klziska patrí jeho nezávislosť od chladenia a teplote okolitého prostredia. Výhodou oproti klasickej ľadovej ploche je aj to, že je lacnejšie a ekologickejšie,“ uviedla Kmetóny-Gazdová.

Klzisko bude k dispozícii celé dva mesiace až do 25. januára, denne od 13:00 do 20:00. Výnimkou bude len Silvester a Nový rok, keď sa bude dať korčuľovať medzi 12:00 a 17:00 a na Štedrý deň 24. decembra bude klzisko zatvorené.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #korčuľovanie #advent