Kostol v Hallstatte si najal vyhadzovačov kvôli drzým selfie turistov

Nezvyklú posilu medzi svoj personál zaradil kostol v rakúskej alpskej dedine Hallstatt. Najal totiž vyhadzovačov, ktorých úlohou je počas pohrebov a svadieb zabrániť vo vstupe turistom dychtiacim zaobstarať si selfie pomocou fotoaparátu na tyči.

17.01.2017 15:30
debata

Do Hallstattu, ktorý má zhruba 750 obyvateľov, príde ročne až 600 000 turistov. Napríklad medzi ázijskými návštevníkmi je taký populárny, že v roku 2012 vznikla v čínskej provincii Kuang-tung replika historického centra Hallstattu.

Dedinčania sa však sťažovali, že obrady v protestantskom aj katolíckom kostole pravidelne rušia turisti, ktorí si zaobstarávajú fotografie aj počas súkromných smútočných obradov.

Preto sa teraz tieto služby budú konať len za zamknutými kostolnými dverami – alebo s vyhadzovačmi, ktorí sa pri bránach kostola postarajú o to, aby sa dovnútra nedostali turisti.

Pri všetkých ostatných príležitostiach sú turisti vítaní a farská rada dokonca nechala vytlačiť letáčiky aj v čínštine, kde turistov informuje o tom, čo je, a čo nie je vhodné.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #selfie #vyhadzovač