Celebritné apartmány ako turistické atrakcie: Takto bývajú hviezdy v New Yorku

Tu býva Brad Pitt, tamto si nedávno kúpila apartmán Taylor Swift a v tomto hoteli prenocovala počas svojho turné Nirvana... Slávne mestá ponúkajú turistom okrem vyhliadkových turné po pamiatkach aj špecializované výlety, počas ktorých ich vozia okolo domov a ukazujú, kde ktorá celebrita býva. Azda je to trocha úchylné, ale, ruku na srdce, kto by sa pri návšteve Hollywoodu či Manhattanu nepotešil, ak by na vlastné oči mohol vidieť bydlisko svojho obľúbeného herca či speváčky?

12.02.2017 07:00
New York, Manhattan, Chrysler building,... Foto:
Manhattan
debata

Nie je tajomstvom, že práve v srdci New Yorku vlastnia tisíce slávnych byty či apartmány. Zväčša sa však skrývajú za nenápadnými múrmi domov, ktoré nijako neupozorňujú na exkluzívnych obyvateľov.

Greenwich Village, SoHo, West Village, Hell's Kitchen, Chelsea, Tribeca, Upper East Side… Bez presnej „špecializovanej celebritnej mapy“ či sprievodcu je takmer nemožné len tak zistiť, ktorý dom kto obýva. Tak napríklad…

Leonardo DiCaprio

Samotný juh Manhattanu, romantický Battery Park, si za jeden zo svojich domovov (kúpil si napríklad aj súkromný ostrov) zvolil slávny predstaviteľ Vlka z Wall Street. Podľa médií vlastní v tejto budove dve bytové jednotky, v roku 2014 za susedný byt priplatil 8 miliónov dolárov.

Gisele Bündchen

Brazílska modelka a herečka spolu so svojím manželom Tomom Bradym vlastní byt v komplexe „One Madison“ v južnom Manhattane. „Bytovka“ má 50 poschodí a je vysoká 189 metrov. Byt kúpili manželia za 14 000 000 dolárov, prenajímajú ho za 40 000 mesačne.

Adam Levine

V tichej dláždenej ulici newyorskej štvrte SoHo na juhu polostrova sa ukrýval loft rockovej hviezdy, lídra skupiny Maroon 5 Adama Levina a jeho manželky, modelky Behati Prinsloo. Ešte pred narodením ich dcéry Dusty Rose však apartmán predali za 5,4 milióna návrhárovi topánok Nickovi Luciovi.

Jon Bon Jovi

Neďaleko niekdajšieho bytu Levina žije americký rocker Jon Bon Jovi. Byt má v budove New Museum Building na ulici Mercer Street 158. Budova z roku 1859 má 12 poschodí a 19 apartmánov.

Liv Tyler

Hviezda Armageddonu či Pán prsteňov si za svoj domov vybrala intímne prostredie Greenwich Village. Štvrť sa rozprestiera na juhozápade Manhattanu.

Sarah Jessica Parker

Ako by ste si predstavovali dom predstaviteľky slávnej stĺpčekárky Carrie Bradshaw? Je podobný ako vo filme? Sarah s manželom Matthewom Broderickom v skutočnosti býva neďaleko Liv, no zástupy turistov obliehajú, našťastie, skôr jej seriálový dom vo West Village na ulici Perry Street 66.

Beyoncé a Jay-Z

Superstar dvojica je dokonalým príkladom bývania, ktoré je dokonalo nenápadné. Rodina žije v tomto zvonka obyčajnom dome, ktorý na je na ulici veľmi ľahké prehliadnuť. Okrem priestranného bytu môžu relaxovať aj na strešnej terase obkolesenej hustými kríkmi. Pár túto budovu miluje až natoľko, že sa tu v roku 2008 aj rozhodli vziať na súkromnom obrade.

Julianne Moore

Hanibal, Utečenec, Telo ako dôkaz, Hodiny – v týchto filmoch Julianne zažiarila a v tomto dome vo West Village po výkonoch na striebornom plátne zasa odpočíva.

Taylor Swift, Orlando Bloom

Speváčka a herec sú susedmi v tomto tehlovom dome. Kto vie, či si navzájom nosia koláčiky a požičiavajú múku, keď dôjde?

Hugh Jackman

Hollywoodska hviezda, ktorá pochádza zo Sydney, sa s rodinou usadila v impozantnom newyorskom komplexe Triplex. Je z neho nádherný výhľad na rieku Hudson a Jersey.

Daniel Radcliffe

Predstaviteľ asi najznámejšieho čarodejníckeho učňa nežije v reálnom živote na hrade, ale na dobrej newyorskej adrese v SoHo.

Zdroj: Weekend.at; Thenewyorknig­htlife.com; Ny.curbed.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #bývanie #New York #apartmán #celebrity #domy #Manhattan