Lesnú cestu v lokalite Malinský vrch pri Bratislave opravili

Lesnú cestu v lokalite Malinský vrch pri hlavnom meste SR Bratislave už opravili. Ako ďalej informoval Michal Feik z Odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, Lesy SR dali lesnú cestu do pôvodného stavu zrovnaním rýh a opäť tak slúži turistom.

11.03.2017 15:00
les, porast, zeleň, tráva, stromy, plot, lesná... Foto:
Ilustračné foto.
debata

Cestu vo februári použili na odvoz hmoty, ktorá pochádzala zo spracovania ihličnatej kalamity.

„Dôvodom a prioritou spracovania a odvozu tejto hmoty bolo zabrániť šíreniu hmyzu pod kôrou v čase rojenia, ktoré očakávame pre vývoj počasia na konci marca,“ doplnil Feik. Úprava pracovísk, lesa ako i lesných komunikácií po ťažbe sú podľa Feika bežnou činnosťou. Malinský vrch je kopec nad obcou Marianka, jeho výška je 420 metrov.

Rezort pôdohospodárstva podľa odboru komunikácie eviduje sťažnosti na stav lesných ciest ako aj na nešetrný spôsob výrubu stromov.

„Štátny podnik Lesy SR nespravuje všetky lesy na Slovensku. Celková výmera lesného pôdneho fondu Slovenska predstavuje vyše dva milióny hektárov. Podiel štátneho podniku Lesy SR tvorí približne 44 percent,“ poznamenal Feik s tým, že zvyšné lesy sú súkromné, mestské, prípadne lesy nezistených vlastníkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava