Neuveriteľné. Skrachované mesto sa objavilo na zozname top destinácií roku 2019

Americký Detroit, ktorý sa pred šiestimi rokmi stal symbolom recesie a zbankrotoval kvôli prepadu automobilovej výroby, vstáva z popola.

20.02.2019 07:00
debata

Zdá sa, že úpadok, rasové nepokoje a vysoká kriminalita sú v „motorovom meste“ na ústupe. Cestovateľský portál Fodor's Travel ho zaradil medzi zaujímavé lokality ako mesto návratov.

Portál vyzdvihol viaceré rekonštrukcie, ktoré v meste nedávno prebehli, ako zrenovovaný breh rieky Detroit Riverfront s promenádou a panorámou mrakodrapov, ktorý je obľúbenou turistickou atrakciou.

Ocenil tiež nové plány so stanicou Michigan Central Stationm ktorej sa ujala firma Ford plánuje ju premeniť na inovatívny areál pre oblasť dopravy.

Ideálny čas na návštevu Detroitu, ktorý leží na hraniciach s Kanadou, pri brehoch Erijského jazera, je podľa Fodor's v lete, pretože zimy sú tu vraj brutálne chladné a neprívetivé a zima trvá zvyčajne až do apríla.

Portál však zároveň pripúšťa, že mesto sa stále len spamätáva z krachu, nové moderné budovy stoja vedľa opustených schátraných.

Ako tip dáva návštevu uličky Belt, ktorú si celú vzali do parády umelci a steny jej budov pomaľovali svojimi dielami.

Wxyz.com/news; Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit #USA