Toto je 8 miest, ktoré dobre poznáte z filmov, aj keď ste v Amerike nikdy neboli

Mnoho turistov, ktorí navštívia slávne Los Angeles, si okrem filmových štúdií nenechá ujsť aj niekoľko miest, ktoré miluje kamera. Mesto, kde sa nachádza tiež svetoznámy Hollywood, sa často stáva kulisou pre mnohé filmy.

21.10.2019 07:00
debata (2)

A tak niet divu, že na viacerých lokáciách má človek pocit, akoby tu už kedysi bol… A pritom okolie pozná „len“ z mnohých scén strieborného plátna. A nie je to len kultový biely nápis na kopcoch Hollywood.

Griffith Park Observatory

Observatórium na kopci nad mestom, z ktorého vidieť všetky ulice a domy dole ako na dlani, je ikonou a jedným z najznámejších miest v Los Angeles. Filmoví nadšenci ho videli napríklad v snímke Rebel bez príčiny, kde hviezdil James Dean, v Charlieho anjeloch: Na plný plyn, ale aj v oscarovom romantickom muzikáli La La Land.

Observatórium nad Los Angeles Foto: SHUTTERSTOCK
Los Angeles, USA, Kalifornia, California, Griffith park observatory Observatórium nad Los Angeles

Mólo v Santa Monike

Obrovské mólo so zábavným parkom a veľkým ruským kolom je jedným z poznávacích znamení Los Angeles. Diváci toto očarujúce miesto poznajú z filmov Podraz s Paulom Newmanom, Forrest Gump, Iron Man.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Goodnight weekend, you were magical. @conexao.america

Príspevok, ktorý zdieľa Santa Monica Pier (@santamonicapier),

Beverly Wilshire Hotel

Hotel Beverly Wilshire, ktorý sa nachádza na konci slávnej nákupnej ulice Rodeo Drive, je ikonický z mnohých dôvodov – postavili ho v roku 1928 a medzi slávnych hostí patrili Elvis, John Lennon aj Barack Obama. No milovníci filmov ho najlepšie poznajú z romantickej komédie Pretty Woman, kde hviezdili Julia Roberts a Richard Gere.

Areál okolo University of Southern California

Univerzita južnej Kalifornie je súkromná škola, ktorá je známa svojím veľkým futbalovým tímom a ohromujúcim kampusom, v ktorom sa tiež nachádza jedna z najlepších filmových škôl v krajine. Nemalo by byť preto prekvapením, že niekoľko jej absolventov sa tu neskôr rozhodlo nakrútiť aj svoje snímky. Areál sa objavil vo filmoch Pravá blondínka s Reese Witherspoon, Sociálna sieť, Absolvent či Forrest Gump s Tomom Hanksom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

调色后

Príspevok, ktorý zdieľa YP (@yp11819),

Millennium Biltmore Hotel

Hotel v centre z roku 1923 bol kedysi dejiskom odovzdávania cien filmovej akadémie a zároveň sa objavil vo viacerých snímkach, napríklad Žblnk s Tomom Hanksom, Policajt v Beverly Hills s Eddiem Murphym, Krotitelia duchov, Veľmi nebezpečné známosti a v ďalších.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Aki (@akiakey_1122),

Point Dume

Kto navštívi Los Angeles, zrejme sa pôjde pozrieť aj do Malibu, kde bývajú mnohé celebrity. A toto miesto si nevybrali náhodou, v okolí je pod ohromnými svahmi mnoho očarujúcich pláží s krásnym pieskom a modrou vodou ako Point Dume či Zuma Beach. Fanúšikom Planéty opíc, Biga Lebowskeho či Iron Mana je táto oblasť dobre známa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Oréa Cortiguera (@orea_ctgr),

The Westin Bonaventure Hotel

Ďalším hotelom v centre mesta je Westin Bonaventure a s viac ako 1300 izbami je to najväčší hotel v L.A. Jeho pozoruhodné valcovité veže sa objavili v mnohých filmoch vrátane drámy S nasadením života, kde hrali Clint Eastwood, René Russo či John Malkovich, akčného trileru Pravdivé lži s Arnoldom Schwarzeneggerom a Jamie Lee Curtis, mysterióznej drámy Interstellar s Matthewom McConaugheym, Anne Hathaway, Jessicou Chastain a Michaelom Caineom či drámy Neľútostný súboj, kde hrali Robert De Niro, Al Pacino, Val Kilmer i Natalie Portman.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Pipe Baquero (@pipebakero),

Gamble House

Štýlový drevený dom sa nachádza v Pasadene. Je pekným príkladom amerického remeselného majstrovstva a zapáčil sa aj tvorcom sci-fi komédie Návrat do budúcnosti. Filmári z neho spravili príbytok doktora Browna.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Morning walk/accidental architectural tour No. 2. #gamblehouse

Príspevok, ktorý zdieľa Pinetum (@pinetumgoods),

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Los Angeles