Neľudské podmienky! Žena v karanténe v luxusnom hoteli sa sťažuje, že musí jesť na posteli

Zaobchádzajú s nami ako so zvieratami - tak opísala matka dvoch detí podmienky karantény v luxusnom hoteli kvôli tomu, že jedlo, ktoré im prinášajú, musia jesť sediac na posteli a riad si umývať v umývadle v kúpeľni. Navyše jej dieťaťu tamojšia strava absolútne nechutí, a tak je hladné.

02.04.2020 07:00
debata (52)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michelle P (@mallo008),

Mladá Austrálčanka Aimee Roberts sa po návrate do Sydney ocitla so svojím írskym partnerom Jamiem Cullinanom a dvoma malými synmi na 14 dní vo 4-hviezdičkovom hoteli, kde musia prečkať povinnú karanténu, píše Dailymail.co.uk.

S pobytom v izbe s nádherným výhľadom na mesto, kde noc zvyčajne stojí v prepočte 230 eur, nie je spokojná a podľa vlastných slov s nimi zaobchádzajú ako so zvieratami, cituje ju News.com.au.

Austrálska vláda, podobne ako väčšina krajín sveta, sa usiluje spomaliť rozširovanie nového koronavírusu, pričom väčšina prípadov nakazených sú cestujúci prichádzajúci zo zahraničia.

Roberts a jej rodina sa preto, podobne ako stovky ďalších, ocitli po návrate do krajiny v karanténe – rodinu priviezli do hotela Park Royal v sydneyskom prístave Darling Harbour.

Všetci Austrálčania, ktorí sa nachádzali v zahraničí, však už 17. marca dostali výzvu, aby sa vrátili domov – bolo to 11 dní pred tým, ako vláda zaviedla pre prichádzajúcich povinnú karanténu.

Pobyt v luxusnom ubytovacom zariadení majú pritom zdarma – spolková vláda, teda Austrálski daňovníci, hradí všetky náklady vrátane dopravy, ubytovania a stravy.

Roberts sa nepozdáva spôsob donášky jedla pred dvere, ani samotné menu, ktoré vraj jej dvojročnému synovi vôbec nechutí a radšej by si dal sušienky a ovocie. O mlieko musela vraj niekoľkokrát žiadať.

Stravu im pred izbu prinášajú v plastovej nádobe, z ktorej si ju musia sami preložiť na taniere. Tie následne treba umyť v umývadle v kúpeľni, aby sa dali znova použiť. V izbe nie je stôl, a tak jedia sediac na zemi alebo na posteli.

Na sociálnych sieťach sa sťažuje, že ju ľudia považujú za nevďačnú, no sama sa tak nevníma. Podľa svojich slov len žiada prístup k jedlu a základným potrebám pre svoje deti. Väznenie jej štvorčlennej rodiny v stiesnenej miestnosti označila za „hroznú“.

Má pocit, že s nimi zaobchádzajú ako so zvieratami, ktoré spravili niečo zlé, a pritom sa len vrátili do svojej domovskej krajiny. „Chápem, že je potrebné prijať preventívne opatrenia, ale je to len nehumánne,“ napísala.

Aj ostatní prichádzajúci, ktorých umiestnili do nútenej karantény, sa sťažovali na jedlo – je vraj nechutné, studené a podávajú ho neskoro.

© Autorské práva vyhradené

52 debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #Austrália #sydney #koronavírus #karanténa