Chceli to ututlať! Zo zoo parku utiekli tri leopardy, chytiť sa podarilo len dva

Úrady vo východnej Číne stále pátrajú po poslednom z troch leopardov, ktoré 19. apríla ušli zo safari parku pri meste Chang-čou. Prípad vyvolal kritiku verejnosti, pretože únik šeliem úrady dlho tajili, informovala agentúra AP.

14.05.2021 08:00
debata (1)

Tri leopardy využili nepozornosť personálu a pri odovzdaní smien unikli, informoval zástupca starostu mesta Chang-čou.

Podľa neho dostala polícia informáciu, že zvieratá videli minulý štvrtok a piatok, avšak vedenie parku poprelo, že nejaké chýbajú.

Teraz čínski predstavitelia podľa AP priznali, že safari nechcelo prísť o návštevníkov pri čínskom päťdennom sviatku práce.

Park sa rozhodol pochytať utečencov „súkromne“ a jedného sa podarilo lapiť 21. apríla.

Park útek priznal až minulý piatok večer a ďalšieho leoparda potom chytili v sobotu. Jeden je však stále na slobode, dvaja jeho chytení druhovia sa tešia dobrému zdraviu.

Denník Global Times, ktorý vydáva čínska komunistická strana, napísal, že utečenca v nedeľu zachytila ​​kamera umiestnená v bezpilotnom lietadle, avšak pri pokuse o odchyt utiekol.

Denník tiež kritizoval vedenie safari parku za ohrozovanie verejnosti, najmä v čase sviatku práce, keď bolo v Chang-čou mnoho turistov.

Ako píše AP, mesto je jednou z najobľúbenejších turistických destinácií v Číne, je známe čajovými plantážami a tiež jazerom.

Prípad sa teraz vyšetruje a vo väzbe je päť zamestnancov safari parku vrátane hlavného manažéra a právneho zástupcu.

Úrady teraz vyzvali občanov, aby sa čo najviac zdržiavali doma, kým nebude posledný leopard odchytený.

Správa parku sa na sociálnej sieti Weibo ospravedlnila za to, že útek neoznámila skôr. Nechcela vraj vyvolať paniku, utečenci sú mladí jedinci, ktorí nie sú príliš agresívni.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #safari #leopardy