Dávate si pozor? Youtuberka odhalila, ako vás na ulici ošmeknú podvodníci

Ak sa chystáte do New Yorku, určite neobídete najslávnejšie námestie a tiež jedno z najrušnejších miest mesta, Times Square. Newyorčanka a youtuberka Sarah Funk však vo svojom videu ukázala, na čo všetko by si turisti na tomto obľúbenom mieste mali dávať pozor.

16.09.2021 07:00
debata (13)

Sarah podľa Matador Network varuje najmä naivných návštevníkov, že toto svetelnými reklamami obložené námestie je magnetom na všakovakých podvodníkov.

Sama sa preto prezliekla za turistku – v šortkách, v tričku I love NY a s batohom na chrbte vyzerala presne ako tisíce ďalších návštevníkov slávneho mesta a hneď si ju aj vyhliadlo niekoľko podfukárov. Všetky nepríjemné zážitky z Times Square si nahrala na video.

Odhalila, že po uliciach sa potulujú falošní mnísi, ktorí žobrú peniaze na stavbu chrámu v čínskej štvrti – ktorý je už postavený. Sarah upozornila, že falošní mnísi zveličujú predchádzajúce sumy darov, aby zahanbili ostatných a prinútili ich vzdať sa vyššej sumy.

Pristavila sa aj pri predajcoch CD, ktorí ju však nepustili, kým im nedala viac peňazí.

Posledný podvod, ktorý Sarah ukázala, boli zabávači v kostýmoch, s ktorými sa ľudia fotia za peniaze. Zistila, že ak sa hoci vo väčšej vzdialenosti od nich turisti odfotia, okamžite k nim priskočia, aby si vypýtali poplatok.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #New York #Times Square