Nečakaný zvrat: Napriek davom Benátky nakoniec vstupné nezavedú. Prečo zmenili názor?

Najznámejšie mesto na kanáloch vždy lákalo pozornosť, no posledné roky sa po jeho uliciach pohybuje toľko turistov, že z nich má mesto viac škôd ako osohu. Návštevníci zahlcujú verejné priestory, dvíhajú svojím dopytom ceny do výšok, ktoré si domáci nemôžu dovoliť, ale aj poškodzujú pamiatky a spoločný majetok. Preto Benátky pred časom informovali, že zavedú vstupný poplatok a budú regulovať počet turistov.

24.05.2022 07:00
Benátky, karneval, maska, Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Teraz však prišiel zvrat a perla močaristej Benátskej lagúny podľa Euronews oznámila, že vstupné pre turistov sa odkladá na budúci rok.

Zmena pritom prichádza na poslednú chvíľu, tesne pred hlavnou sezónou a len pár dní pred ohlasovaným spustením testovacej prevádzky od júna 2022.

Vedenie mesta totiž odhlasovalo odloženie zavedenia poplatku, vstupné si od turistov začne pýtať až v roku 2023.

Bruggy, Belgicko, domy, kanál, voda, rieka, Čítajte viac Kanály aj 'gondoly', ale Benátky to nie sú. Tu je 7 ďalších miest na vode, ktoré očaria

Prečo Benátky zavádzajú turistickú daň?

Ako minulý mesiac napísal portál Euronews Travel, mestský úrad oznámil rozhodnutie zaviesť vstupné po tom, čo bolo mesto na kanáloch počas veľkonočného víkendu doslova zaplavené návštevníkmi.

Vedenie Benátok povedalo, že daň je potrebná na obmedzenie obrovského počtu výletníkov, ktorí navštevujú historické centrum.

Pred pandémiou mesto v lagúne počas hlavnej sezóny navštívilo za jediný deň až 110 000 turistov, čo výrazne prevyšuje počet obyvateľov, ktorých tu žije okolo 50 000.

Benátky, Taliansko, gondoly Čítajte viac National Geographic: Správa o delfínovi v Benátkach je lož. Takto fáma vznikla

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #Benátky