Čo sa stalo s pivármi? Návštevnosť Oktoberfestu je po dvojročnej pauze nečakane nízka

Návštevnosť tohtoročného nemeckého pivného festivalu Oktoberfest je zatiaľ nižšia aj napriek tomu, že festival sa koná po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou koronavírusu. Spôsobilo to nepriaznivé počasie, oznámili podľa DPA organizátori tohto celosvetovo známeho mníchovského festivalu.

30.09.2022 08:00
Nemecko, Mníchov, Oktoberfest, otvorenie, pivo Foto: ,
Mladí ľudia sa naťahujú za pivom zdarma v jednom z pivných stánkov počas otvorenia 187. tradičného mníchovského pivného festivalu Oktoberfest v Mníchove 17. septembra 2022. V rokoch 2020 a 2021 sa nekonal pre pandémiu koronavírusu. Pivný festival potrvá do 3. 10.
debata (5)

Oktoberfest navštívili počas prvého týždňa približne tri milióny ľudí, čo je menej ako v roku 2019, keď počas prvého týždňa na festival zavítalo okolo 3,3 milióna ľudí.

Otvorenie festivalu, ktorý sa začal 17. septembra, sprevádzal tento rok dážď, po ktorom nasledovalo len zopár slnečných dní.

Organizátori sú však napriek tomu zatiaľ spokojní s priebehom podujatia. „Nenaháňam čísla,“ uviedol v nedeľu šéf organizačného tímu Clemens Baumgärtner.

Nemecko, pivo, Oktoberfest Čítajte viac Po dvoch rokoch je tu Oktoberfest: Čo má nové a prečo sú čašníci z ceny piva 13,80 nešťastní?

Dodal, že dôležité je, že sa festival, ktorý je v Nemecku známy tiež ako Wiesn, po dvojročnej prestávke vôbec koná.

Podľa Baumgärtnera prilákal Oktoberfest aj tento rok obvyklý dav ľudí, vrátane rodín a predovšetkým anglicky hovoriacich turistov.

Prevádzkovateľov stánkov ani bezpečnostnú službu festivalu zatiaľ neohrozuje nedostatok zamestnancov spôsobený pripadanou nákazou koronavírusom.

Avšak po skončení festivalu, ktorý potrvá do 3. októbra, očakávajú nemeckí odborníci a politici zvýšený počet nových prípadov nákazy koronavírusom, píše DPA.

kemping Manínska tiesňava Čítajte viac Roky chátrajúci kemping neďaleko Manínskej tiesňavy ožíva. Pozrite si foto Oscillo dovolenka 1 Čítajte viac Klasika či veľké prekvapenia? Rebríček odhalil najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #pivo #Mníchov #oktoberfest