Tučniačik prepláva 8000 kilometrov, aby každý rok navštívil svojho záchrancu

Najlepším priateľom človeka už nie je (len) pes. Tento Magellanov juhoamerický tučniak, ktorého priatelia volajú Dindim, dokazuje celému svetu, aký dokáže byť vďačný a verný.

11.03.2016 14:30
debata (6)

Tučniačika našiel pred 5 rokmi 71-ročný murár v dôchodku Joao Pereira de Souza na pláži pri Riu de Janiero v zúboženom stave, pokrytého ropou a úplne vyhladovaného.

Joao sa malého zvieratka ujal, vyčistil ho a ošetril. Tak sa medzi tými dvoma vytvorilo silné puto a stali sa nerozlučnými priateľmi, píše CBS.

Dindim však jedného dňa zmizol v mori. Po niekoľkých mesiacoch sa nečakane opäť zjavil a už štyri roky takto pravidelne chodí svojho priateľa Joaa navštevovať.

Dôchodca má tučniaka rád ako svoje vlastné dieťa a je jasné, že zvieratko mu náklonnosť opätuje. Kvôli návšteve neváha prekonať ani dlhé vzdialenosti.

Magellanove juhoamerické tučniaky sú známe svojimi dlhými cestami, ročne dokážu preplávať stovky až tisíce kilometrov. Migrujú z Patagónie na sever a zasa späť. Napriek tomu, že žijú v chladných vodách, objavujú sa aj na teplých pobrežiach Brazílie.

Keď sa Dindim prvý raz stratil vo vlnách, známi Joaovi tvrdili, že sa už nevráti. Tučniak sa však vždy v júni objaví a odcestuje až vo februári.

Biológ Joao Paulo Krajewski pre portál Independet povedal, že sa s niečím podobným ešte nestretol.

„Tučniak sa podľa mňa domnieva, že Joao je súčasťou jeho rodiny a považuje ho tiež sa tučniaka,“ povedal biológ o Dindimovi, ktorý podobne ako pes vyjadruje radosť vrtiacim chvostom.

Zdroj: Cbsnews.com; Independent.co­.uk; Metro.co.uk

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Brazília #tučniak #záchranca