Pokuta za uterák: V Taliansku si cez noc dobré miesta na pláži neobsadzujte

Talianske úrady od Toskánska po Sardíniu môžu odteraz pokutovať tých, ktorí zaberajú najlepšie miesta na verejných plážach tak, že si tam cez noc nechajú napríklad uterák alebo ležadlo.

10.08.2016 10:30
leto, slnko, dovolenka, more, pláž, slnečník,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Za toto konanie, ktoré sa považuje za neférové voči ostatným návštevníkom dodržiavajúcim pravidlá, môže v krajnom prípade padnúť pokuta až 200 eur. Informoval o tom britský denník The Guardian.

Minulú sobotu zabavila pobrežná stráž v Livorne 37 lehátok alebo kresielok, 30 slnečníkov, uteráky a dokonca aj plavky. V toskánskom meste Cecina nesmú ľudia podľa miestneho nariadenia nechať bez dozoru veci pri mori do 8:30, keď sa pláž otvára.

Zabavovanie plážového vybavenia hlásia tiež z Tortoreta v kraji Abruzzo aj pláže v obci Roseto Capo Spulico v Kalábrii.

Pokuta hrozí podľa talianskeho denníka La Repubblica tomu, kto bude svoje veci požadovať späť.

Talianska polícia tiež zaznamenala prípady, keď sa rôzni podvodníci pokúšali prenajať turistom lehátka a slnečníky, ktoré sú normálne zadarmo.

Nie je to prvýkrát, čo sa talianske úrady snažia vložiť začať vojnu s uterákmi na plážach. Pred niekoľkými rokmi dostalo šesť turistov v Ligúrii pokutu za to, že desať svojich uterákov rozprestreli pred šiestou ráno.

V inom prípade zasa zatkli Brita, ktorý spálil uteráky rezervujúce miesta pre nemeckých turistov. Obvinený nakoniec nebol.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #pokuta #pláže