Vo vile Beckhamovcov vraj straší. Z Francúzska utekajú aj Depp či Angelina a Brad

Veľké filmové a športové hviezdy sa v rovnakej dobe rozhodli predať svoje luxusné domy na Azúrovom pobreží. Johnny Depp a manželia Beckhamovci napísali inzeráty na svoje paláce v departemente Var. Angelina Jolie je vraj pripravená ich nasledovať.

24.08.2016 07:00
debata (2)
Manželia David a Victoria Beckhamovci Foto: SITA/AP, Grant Pollard
David a Victoria Beckhamovci Manželia David a Victoria Beckhamovci

„Osobnosti z Hollywoodu sa dohodli? Ich láska k Francúzsku sa vyparila kvôli atentátom?“ pýta sa časopis La Parisienne. Isté je, že niekoľko anglosaských hviezd, ktoré majú na pobreží luxusné sídla, sa ich tento rok v lete rozhodlo zbaviť.

Victoria a David Beckhamovci sa dokonca z neznámych dôvodov veľmi ponáhľajú. Britský pár požaduje za rezidenciu Saint-Vincent so šiestimi spálňami, bazénom, parkom veľkým 80 hektárov a rôznymi prístavbami neďaleko Cannes 2,7 milióna eur.

Je to slušná suma peňazí, ale rodina slávneho futbalistu objekt na renováciu kúpila v roku 2003 za 1,7 milióna eur a potom do jeho rekonštrukcie investovala ohromné ​​sumy.

„Pár sa s predajom zjavne ponáhľa, pretože cena nie je zvlášť vysoká. Je rozhodne výrazne nižšia ako náklady na renováciu, ktoré sa odhadujú na šesť miliónov eur,“ tvrdí realitný agent Denis. Podľa neho ide o typické správanie ľudí, ktorí sa chcú rýchlo zbaviť nejakej nehnuteľnosti.

Hovorí sa vraj aj o možnosti, že v dome straší. Beckhamovci tvrdia, že sa len chcú radšej vrátiť do Londýna a Los Angeles, kde bývalá popová hviezda Victoria budúci mesiac predstaví svoj prvý rad dámskej kozmetiky vytvorenej v spolupráci s Estée Lauderovou.

Pirát z Karibiku ponúka posteľ v kaplnke

Trochu južnejšie v Plan-de-la-Tour v zálive Saint-Tropez je najnovšie na predaj obytný komplex Johnnyho Deppa. Herec tento skvostný a dobre chránený provensálsky dom na kopci kúpil pred 16 rokmi a desať rokov tu žil s Vanessou Paradis a ich dvoma deťmi Lili-Rose a Jackom.

Herec Johnny Depp Foto: SITA/AP, Richard Shotwell
Johnny Depp Herec Johnny Depp

Chce za neho 50 miliónov eur. Treba však povedať, že objekt je skutočným klenotom. Na rozlohe 15 hektárov a obytnej ploche 1 200 metrov štvorcových je v rámci hlavného domu a šiestich domčekov 12 spální a rovnaký počet kúpeľní, dva bazény, kaplnka prebudovaná na izbu pre hostí, reštaurácia Chez Marceline, umelecký ateliér, telocvičňa a dokonca práčovňa.

Päťdesiatdvaročný hviezdny herec, ktorý práve vyplatil sumu 6,1 milióna eur v rámci dohody pri rozvode s Amber Heardovou, zdôvodnil cenu tým, že objekt sa predáva aj s dekoračnými a ďalšími osobnými predmetmi. To by podľa denníka mohlo ešte viac oživiť už aj tak rušný trh s realitami na juhu Francúzska.

Farmár Pitt poslúcha Angelinu, Rusi si mädlia ruky

Júlový ničivý lesný požiar v oblasti Haut Var v Correns na pol cesty medzi Aix-en-Provence a Cannes bol zrejme poslednou kvapkou pre Angelinu Jolie. Miestni ľudia tvrdia, že 41-ročná herečka plánuje čo najrýchlejšie opustiť zámok Miraval a jeho pozemok s rozlohou 400 hektárov s borovicami, olivovníkmi a vinicou. Všetko to kúpila v roku 2008 za 35 miliónov eur. Teraz by predajná cena mohla byť 40 až 50 miliónov eur.

Pred dvoma rokmi sa hollywoodska hviezda síce rozhodla práve tu vydať za otca svojich detí Brada Pitta, ale nejako často sem nechodievajú. „A aj keď sú tu, nevychádzajú. Prilietajú s deťmi lietadlom do Nice a na panstvo, na ktoré vo dne v noci dohliadajú osobní strážcovia, vždy dorazia vrtuľníkom. O ich príchode vie len personál,“ prezrádza sa jeden z miestnych obyvateľov.

Kým pani domu je už zrejme na odchode, Pittovi bude možno viac zaťažko opustiť svoju vinicu a ružové víno Domaine de Miraval. „Som teraz farmár,“ povedal v roku 2014 jednému americkému odbornému časopisu herec, ktorý má rád víno a z času na čas zašiel aj do dediny.

Jeho spojenie s rodinou Perrin, ktorá produkuje slávne vína châteauneuf-du-pape, tiež umožnilo, aby sa víno Miraval zaradilo medzi najlepšie na svete.

Táto séria predajov vzbudzuje v Saint-Tropez záujem miliardárov, ktorí sú tu na dovolenke. "Niektorí už do svojich plánovacích kalendárov zahrnuli návštevy, ktoré chcú uskutočniť pred odchodom z letoviska.

Zvlášť Rusi majú záujem o tieto francúzskej klenoty, ktoré sa uvoľňujú (na predaj)," prezrádza istý miestny profesionál.

Bono aj Dolce s Gabbanom na vily pri mori nedajú dopustiť

Kým svetové hviezdy trocha zanevreli na provensálske vnútrozemie, obce na pobreží si svoje osobnosti vedia udržať. Elton John stále využíva svoju luxusnú vilu na vrchu Boron nad Nice a Mel Gibson sa zasa nechal očariť domom v pokojnej obci Valbonne pri Cannes.

John Malkovich sa zdržiaval pri Aix-en-Provence a potom si kúpil rezidenciu v Bonnieux pri Luberone.

Spevák Bono by za nič na svete nepredal svoju rezidenciu v Eze so súkromným prístupom k Stredozemnému moru. A jeho susedom nie je nikto iný ako syn Johna Lennona, Julian. Tvorivá módna dvojica Dolce-Gabbana je zase verná vile v Roquebrune-Cap-Martin.

Všetky tieto hviezdy majú spoločné to, že si vybrali obydlia skryté pred zvedavcami, ale napriek tomu priamo pri vode.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #Johnny Depp #David Beckham #vily #Bono #Brad Pitt a Angelina Jolie #domy #predaj nehnuteľnosti #Azúrové pobrežie