Najnebezpečnejšie pláže: medúzy, úrazy, zlodeji, sopky, žraloky

Najmä v lete sa všade objavujú rebríčky najlepších, najslnečnejších a najčistejších pláží sveta, kde si určite užijete nezabudnuteľnú dovolenku.

29.08.2016 07:00
debata

Tu je však zoznam niektorých, ktoré sa tiež postarajú o váš doživotný zážitok – avšak v negatívnom význame. Týmto plážam sa určite vyhnite – aj keď niektoré patria súčasne medzi najkrajšie…

Gansbaai, Južná Afrika

Pláž sa tiahne pozdĺž cesty Garden Route v Juhoafrickej republike. Toto pobrežie sa považuje za jedno z najmalebnejších vôbec. Ak sa vyberiete na východ, dorazíte do pitoreskných mestečiek ako Plettenberg Bay či Storms River. Smerom na západ je Hermanus, kam chodia pozorovať veľryby turisti z celého sveta.

Vody pri tejto pláži sú však smrtonosné – je to teritórium žralokov modrých. Pozorujte teda morský život len zo súše a nezabúdajte, že predátory nemajú rady nepozvané návštevy.

I'm a firm believer that great whites belong on the tv, not in front of my face:-)))) happy shark week people!!!

Fotka uverejnená používateľom Carrington Elliott (@handle_with_carrington),

Queensland a Severné teritórium, Austrália

Pláž Whitehaven na queenslandskom ostrove Whitsunday sa pravidelne objavuje vo výberoch najkrajších na svete. Zhora vyzerá ako namaľovaná, jej biely piesok prúdiaci v tyrkysovej vode vytvára úchvatné abstraktné obrazce, ktoré sa mihajú pred očami.

Avšak táto pláž, podobne ako väčšina pobrežia severnej Austrálie, ukrýva nebezpečenstvo: štvorhranky. Napriek veselému názvu sú tieto pŕhlivé medúzy extrémne nebezpečné – pri stretnutí s nimi sa v dôsledku šoku utopilo už mnoho plavcov.

Catch of the day at Palm Cove #Boxjellyfish #outsidethenet

Fotka uverejnená používateľom @stephgarner_,

Kilauea, Havaj

Na rozdiel od ostatných pláží, kde nástrahy na návštevníkov zlovestne číhajú za závojom krásy, tu je hrozba úplne zrejmá. Aj keď je Havaj synonymom raja, do blízkosti aktívnej sopky Kilauea, ktorá svojou lávou doslova pred očami vytvára nové vrstvy ostrova, neradno chodiť.

Je jedným z piatich štítových vulkánov Havaja, v súčasnosti patrí medzi najaktívnejšie sopky na svete. Do blízkosti Kilauey sa vyberte len s miestnymi sprievodcami, ktorí smrtonosnú horu dobre poznajú.

Pláž Chowpatty, India

Napriek tomu, že na tejto bombajskej pláži sa tlačia stovky ba tisíce rekreantov, tiež patrí medzi nebezpečné. Chowpatty sa však aspoň na nič netvári – je škaredá a znečistená a nezriedka tu dôjde k úrazu či porezaniu.

Jediný čas, keď sa na ňu dá ako tak pozerať, je večer. Zapadajúce slnko milosrdne vrhne na hladinu jagavé oranžové odlesky, ktoré na chvíľu prekryjú všetky plávajúce odpadky.

Pláž Copacabana, Brazília

Rio de Janeiro má asi tie najlepšie mestské pláže, doslova sa na nich odohráva život obyvateľov. Nebezpečenstvo tejto pláže sa navyše s letnou sezónou zvyšuje.

Netkvie však v prírode, ani v znečistení, ale v ľuďoch. Copacabana je totiž posiata zlodejíčkami, ktorí len striehnu na vašu chvíľu nepozornosti.

#dream#copacabana#Brasil#brasilien#Beautiful#Wallpaper#just#do#it

Fotka uverejnená používateľom PG97 (@philipgranz),

Zdroj: Dailynewsdig.com; Smashinglists­.com; Telegraph.co.uk; Tourism-review.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #leto #more #nebezpečenstvo #letná dovolenka #pláže