Najpreplnenejšie európske pláže: Túžite po pokoji? Týmto sa vyhnite

Milujete leto a radi si ho užívate pri mori? Relax na pláži je to najlepšie, čo si viete počas horúcich dní predstaviť? K ideálnej dovolenkovej predstave však zrejme nepatria na seba natlačené ležadlá a deky, hluk, tiene a vône okolitých rekreantov.

16.03.2017 07:00
žena, leto, pláž, piesok, more, dovolenka,... Foto:
Vyberte si pláž podľa svojich predstáv.
debata (1)

Ak už pomaly pomýšľate, kam sa o 3 mesiace vyberiete, a práve sa vám zježili všetky chlpy pri predstave ľudského mraveniska, pozrite si zoznam najprehustenejších európskych pláží, aby ste ich širokým oblúkom obišli.

Rimini/Riccione, Taliansko

Sí, Italia! Pieskové pláže s miernym zjazdom do teplého mora, ktoré sú ako stvorené pre deti, dokonalé gurmánske špeciality na každom kroku a to všetko blízko Slovenska. Mnoho Slovákov mieri v lete práve na sever Talianska.

Príspevok, ktorý zdieľa Ripa Simone (@sdemo82),

Letoviská Rimini a Riccione, známe ako Slnečná riviéra, patria medzi tamojšie najobľúbenejšie strediská, čo sa odráža aj na koncentrácii slnečníkov a ich nájomníkov na širokom, 20 kilometrov dlhom pobreží v regióne Emilia-Romagna.

Magaluf, Malorka

„Významné turis­tické stredisko na špa­nielskom ostro­ve,“ uvádza sa v bedekroch. Už samotný popis dáva tušiť, že ľudoprázdne práve nebude. Leží na južnom pobreží, neďaleko ostrovčeka Porrassa, patrí k obci Calvià a nachádza sa medzi skupinou miest - Torrenova a Palma Nova.

Príspevok, ktorý zdieľa SUMMER IN MAGALUF (@summerinmagaluf),

Od hlavného mesta Palma de Mallorca je vzdialené asi 20 kilometrov. Zameriava sa najmä na mladú škandinávsku a britskú klientelu, na ktorú tu čakajú bary, nočné kluby, diskotéky. Cez deň poskytuje luxusnú pieskovú, 50 metrov širokú a kilometer dlhú pláž.

Barcelona, Španielsko

Východošpanielske mesto s 1,6 miliónom obyvateľov (v aglomerácii s 3 miliónmi) v lete ani nemôže byť iné ako plné. Turisti berú útokom jeho pamiatky aj skvelé pláže priamo v meste. Vyše 4-kilometrové pobrežie sa leskne zlatým pieskom a jeho pláže sú navyše verejné.

Najhustejšie „zaturistovanou“ je pláž Barceloneta. Leží najbližšie k centru mesta a dá sa na ňu pohodlne dopraviť metrom. Okrem kúpania poskytuje atrakcie ako windsurfing a kite-surfing, ale na svoje si tu prídu aj milovníci dobrého jedla z darov mora.

Medzi domácimi aj návštevníkmi je obľúbená aj pláž Nova Icaria v prístave Port Olímpic. Je dlhá necelého pol kilometra a vyhľadávajú ju skôr rodiny s deťmi.

Trojicu naj barcelonských pláží uzatvára Sant Sebastia, ktorá je jednou z najdlhších tamojších pláží – má vyše kilometra. Je skutočne rušná, so širokou ponukou vodných športov a barov.

O niečo pokojnejšie pôsobí ďalšia pláž Bogatell, ktorá je od ruchu mesta oddelená drevenou stenou. Navyše tu nie sú plážové bary len príjemné reštaurácie, prevažne s ponukou jedál z darov mora.

Mar Bella je zasa známa ako jediná barcelonská nudistická pláž. Dá sa tu tiež vyskúšať windsurfng.

Malia, Kréta

Stredisko Malia leží na severnom pobreží, asi 35 kilometrov od hlavného mesta Heraklion. Je súčasťou veľkého turistického komplexu.

Príspevok, ktorý zdieľa Travel Deals & Destinations (@dontforgetthepassports),

Celá oblasť okolo rovnomenného zálivu je mimoriadne obľúbená, je to najrušnejšia turistická oblasť, ktorá sa na Kréte nachádza. Vyhľadávajú ho preto najmä tí, čo milujú neobmedzenú zábavu a nočný život. Cez deň Malia láka na dlhočizné piesčité pláže s množstvom atrakcií a vodným parkom.

Benidorm, Španielsko

Známe španielske letovisko leží vo Valencii, v provincii Alicante. Kedysi tu stála len malá rybárska dedina, dnes je to rušné a turistami vyhľadávané mesto s plážami, hotelmi a mrakodrapmi, ktoré sú výsledkom bujného cestovného priemyslu.

Príspevok, ktorý zdieľa benbt95 (@benbt95),

Benidorm sa dokonca môže pochváliť najvyššou budovou celého Španielska (okrem CTBA), ktorá sa týči do výšky 200 metrov.

Dohromady je tu 310 stavieb vyšších ako 35 metrov a vraví sa, že je to mesto s najväčším počtom mrakodrapov na svete po New Yorku…

Cannes, Francúzsko

Že sa toto slávne juhofrancúzske mesto dostalo do zoznamu najpreplnenejších stredísk, nie je žiadne prekvapenie.

Príspevok, ktorý zdieľa G a b r i e l l (@ramenbae),

Obľúbená destinácia so skvelým podnebím, ukážkovými plážami, historickým mestom a svetoznámym medzinárodným filmovým festivalom doslova uchváti. A ročne uchvacuje tisíce a tisíce.

Hlavná pláž Cannes Plage Croisette, na Francúzskej rieviére, býva uprostred leta neznesiteľne preplnená.

Albufeira, Portugalsko

Stredisko, ktoré leží v najjužnejšej portugalskej provincie Algarve, má pekné pláže a k dispozícii množstvo ubytovacích kapacít – niektoré hotely sú priamo pri mori, iné romanticky zarezané do svahu s prísľubom úžasného výhľadu na šíre more.

Príspevok, ktorý zdieľa Anna (@anna.natalii),

Dodnes sa v niektorých katalógoch cestovných kancelárií opisuje Albufeira ako rybárska osada, skutočnosťou je rušné hlučné letovisko. Aj keď doposiaľ nestratila nič zo svojej historickej atmosféry a dláždené uličky s fontánkami si pamätajú skutočne dávne časy.

Plage Publique de Beau Rivage, Nice, Francúzsko

Aj toto francúzske letovisko je magnetom na turistov – skvelé podnebie s 300 slnečnými dňami v roku – luxusné rezorty a krištáľovo čisté more.

Príspevok, ktorý zdieľa Natalia Aner (@nataner),

Letné mesiace sú beznádejne plné domácich aj turistov, ktorí milujú pláže s jemným štrkom. Najznámejšou a jednou z najpopulárnejších verejných pláží je Beau Rivage Public.

Zdroj: Portugalsko.net; Wikipedia.org; Telegraph.co.uk; Reckovdetailech­.cz; Allexciting.com; Weather.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #more #letná dovolenka #pláže