Top 15 pláží Európy. Je medzi nimi aj tá 'vaša'?

Aké by to bolo leto bez slnka? Milovníci mora si ho najlepšie užijú na morskej pláži, s nohami ponorenými v príjemne chladivej vode. Kde nájdete tie najkrajšie európske pláže? Vo Francúzsku, Taliansku, Portugalsku, Španielsku, Grécku, Nemecku, Chorvátsku, Slovinsku... Stačí si vybrať. Je medzi nimi aj tá, kde toto leto dovolenkujete?

13.08.2018 07:00
debata (9)

Podľa portálu Europeanbestdes­tinations.com určite neoľutujete, pokiaľ si naplánujete dovolenku na jednej z týchto unikátnych európskych pláží. Ponúkajú krásne piesočné či kamienkové pobrežie, čistú priezračnú vodu a dobré služby.

Pláž Sakarun, Ostrov Dugi, Chorvátsko

Pláž Sakarun sa nachádza na severe krásneho ostrova Dugi Otok, neďaleko od Zadaru. Je krásne piesočnato-okruhliaková s neuveriteľnou panorámou a krištáľovo čistou vodou. Južne od ostrova sa nachádza prírodný park Telašćica, ktorý je svetoznámy pre liečebné vlastnosti: jazero Mir je jedným z mála soľných jazier v Európe.

Príspevok, ktorý zdieľa BALKAN (@visit.balkan),

Pláž Pelješac, Chorvátsko

Chorvátske pláže patria k najobľúbenejším v Európe a polostrov Pelješac, len hodinu autom od Dubrovníka, ponúka, čo inde nenájdete. Je tu skvelé kúpanie uprostred nedotknutej prírody.

Ostrov Marathonisi, Zakynthos, Grécko

„Korytnačí ostrov“ uprostred zálivu Laganas dostal prezývku podľa svojho tvaru. Je to malý raj na zemi, exkluzívne miesto, kam neprúdia davy.

Ružová piesková pláž Elafonissi, Kréta, Grécko

Západ Kréty ponúka priam rozprávkový zážitok. Teplé vody lagúny sú obklopené ružovým pieskom, ktorý toto miesto preslávil po celom svete. Ružová farba je spôsobená červenými mikroorganizmami, ktoré rastú na koraloch. Len málo pláží na svete sa môže pochváliť podobným prírodným skvostom.

Ostrov Cameo, Zakynthos, Grécko

Je to jeden z najkrajších a najmenších ostrovov v Grécku. Cameo je súkromný ostrov, na ktorý sa dá od prístavu Agios Sostis dostať cez krásny dlhý drevený most. Zakynthos sa hrdí niekoľkými najkrajšími plážami kontinentu, ale pláž ostrova Cameo je jedinečná. Je tu malý bar, k dispozícii slnečníky, ležadlá a dokonalý relax.

Pláž Pizzomunno, Vieste, Taliansko

Taliansko je očarujúce z každej strany – jeho veľkolepé mestá Rím, Miláno, Florencia, nekonečne vlniace sa pahorky s vínnou révou, majestátne Alpy, kilometre piesočnatých pláží. Na juhu krajiny, priamo na špičke talianskej čižmy, sa nachádza jeden z drahokamov – veľká pláž s jemným pieskom lemovaná vysokými bielymi skalami. Pizzomunno sa preslávila aj vďaka vysokému skalnému stĺpu, ktorý sa týči do výšky.

Príspevok, ktorý zdieľa Giampiero Lopez (@giampy_ulup89),

Atrani, Taliansko

Atrani je jedno z najkrajších miest v regióne Kampánia, v juhozápadnom Taliansku, neďaleko Neapola, aj keď nie je také slávne ako blízke mestá Positano a Amalfi. Už len podľa fotografií sa však určite oplatí vybrať si na dovolenku práve Atrani, ktorú miestni považujú za jednu z najkrajších dedín v celom Taliansku. Dovolenkári tu slnečné dni trávia plávaním v modrej vode a večery sledovaním vzďaľujúcich sa svetiel rybárskych lodí.

Pláž Fuseta, Ilha da Armona, Portugalsko

Portugalsko, to nie je len Lisabon, Porto či Madeira. Ak si chcete dotvoriť obraz o krajine surferov, vína a obkladačiek, vyrazte na ostrov Fuseta s jemnými pieskovými plážami, tyrkysovými vodami a božským tichom.

Príspevok, ktorý zdieľa Algarve Tourism (@algarvetourism),

Carvoeiro, Algarve, Portugalsko

More je tu nádherné, voda nie je príliš horúca, ani príliš studená, vlny sú niekedy silnejšie, inokedy ich ani necítiť. Táto destinácia sa jednoducho snaží vyhovieť každému. Pridanou hodnotou je kúzelné malé mesto Algarve a jeho zákutia.

Príspevok, ktorý zdieľa The Agency Portugal (@agency_portugal),

Calella de Palafrugell, Costa Brava, Španielsko

Krásna rybárska dedina, ktorá si zachovala celé svoje niekdajšie čaro až podnes, sa nachádza v provincii Girona v Katalánsku, asi hodinu jazdy od letiska v Barcelone. Ponúka autentickosť, pokoj a rozmanité scenérie.

Saint Malo, Britanny, Francúzsko

Saint Malo je jedno z najznámejších miest v Bretónsku. Toto mesto starých korzárov jednoducho musia navštíviť všetci milovníci histórie, gotickej architektúry a autentickosti. V Saint Malo sú tri výnimočné pláže: Veľká pláž, ktorá sa rozprestiera na 3 kilometroch, pláž Minhic a Mostová pláž s nádherným výhľadom na zátoku Saint-Malo.

Príspevok, ktorý zdieľa Ambre (@_a__love),

Pláž Sarakiniko, ostrov Milos, Grécko

Chvíľu si budete pripadať ako v zasneženej krajine. Biele kamene navôkol môžu pomýliť zmysly. Pláž Sarakiniko je známa svojimi vulkanickými skalami, medzi ktorými vyzerá voda omnoho modrejšia ako inde.

#perfect #sarakinikobeach #milos By @exploregreekislands. Congrats!!

Príspevok, ktorý zdieľa Perfect Greece (@perfect_greece),

Pláž Xi, ostrov Kefalonia, Grécko

Pláž Xi je jedným z mnohých zázrakov ostrova Kefalonia – jedného z najkrajších ostrovov v Grécku. Pláž sa preslávila červeno-oranžovým pieskom a menom odvodeným od gréckeho písmena Xi, ktorého tvar má tento ostrov.

Pláž Castlecove, Caherdaniel, Írsko

Castlecove je určite jednou z najkrajších pláží okruhu „Ring of Kerry“ – turisickej cesty, ktorá prechádza polostrovom Iveragh na juhu Írska.

Príspevok, ktorý zdieľa Mary T Moynihan (@imjustbeingme_x),

Pláž Saint Ives, Cornwall, Anglicko

Kto predpokladá že úžasné pláže sa dajú nájsť len v tropických rajoch, možno nikdy neobjaví krásu britského pobrežia. St Ives bolo kedysi rybárskou dedinou, ktorá sa v priebehu rokov stala jedným z najdôležitejších prímorských letovísk v Cornwalle.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #pláž