Slováci si už plánujú leto: Najviac sa ich chystá do Turecka, väčšina odíde 3. júla

Záujem o first minute ponuky letných dovoleniek práve vrcholí. Slováci sa prestávajú báť, naopak si chcú vynahradiť rok 2020. Z doteraz predaných zájazdov vedie Turecko nasledované Egyptom a Gréckom.

23.01.2021 09:00
debata (1)

Slováci si v roku 2021 chcú dopriať leto, na aké sú zvyknutí. Podľa ich preferencií je jasné, že sa plánujú vrátiť do svojich obľúbených destinácií. Vrchné priečky predaných zájazdov rovnako ako obvykle získava Turecko, kam mieri 34 percent klientov, informuje Invia.

Na druhom mieste je s 15 percentami Egypt. Nasleduje Grécko, kam sa chystá 12 percent slovenských klientov, ďalej Bulharsko s 11 percentami. Top šesť najpopulárnejších destinácií uzatvárajú každoročne obľúbené Chorvátsko a Tunisko.

Priemerné ceny dovoleniek v spomínaných destináciách sa pohybujú od 343 eur (Chorvátsko) po 838 EUR (Egypt). Letná dovolenka v Turecku vyjde na 778 eur, v Grécku na cca 650 eur, za ním nasleduje Tunisko so 675 eur a nakoniec Bulharsko s 569 eur.

Zájazdy sa síce dajú zaobstarať aj lacnejšie, ale Slováci už chcú podľa cestovnej agentúry hlavne pohodlie a príjemnú dovolenku, nie tú najnižšiu cenu.

Zo zatiaľ predaných zájazdov vyplýva, že najviac Slovákov vycestuje na svoju letnú dovolenku v sobotu 3. júla. 40 percent sa ubytuje v štvorhviezdič­kovom hoteli, 31 percent preferuje päťhviezdičkový a 16 percent trojhviezdičko­vý hotel.

Osemdňový zájazd si zaobstaralo 57 percent klientov, 69 percent uprednostňuje služby all inclusive a 88 percent cestuje letecky.

Medzi klientmi je 45 percent párov a 41 percent rodín s deťmi. Najčastejšie si dovolenku vo first minute ponuke zaobstarali štyridsiatnici.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #letná dovolenka