Romantický ostrov hľadá 2 zamestnancov: Budú sa starať o chatky a viesť kaviareň

Izolácia a sociálny odstup sa stali heslom posledných mesiacov. Ako vyzerá dobrovoľná "karanténa"? Môže mať podobu divokého, no krásneho ostrova ošľahávaného morským vetrom, obklopeného slanými vlnami, na ktorom vládne príroda, pokoj a ticho.

27.02.2021 07:00
debata

Ostrov Great Blasket, ktorý sa nachádza neďaleko pobrežia Írska, hľadá dvoch zamestnancov, pár alebo priateľov, ktorí by v období od apríla do októbra spravovali štyri chaty pre hostí a viedli miestnu kaviareň. Inzerát sa objavil na Twitteri ostrova, informuje Insider.

Great Blasket na sociálnej sieti zároveň upozorňuje, aby si prípadní záujemcovia poriadne preštudovali reálie ostrova aj podmienky práce v sekcie Najčastejšie otázky.

Na ostrove totiž nie je elektrina, ani WiFi, sprchy sú studené a návštevníci by si dokonca mali priniesť aj vlastnú pitnú vodu, pretože jej na ostrove nie je dostatok.

Okrem ubytovania a jedla bude odmenou za prácu aj mzda, o ktorej sa však viac dozvedia uchádzači až na pohovore.

Keď rovnaký inzerát zverejnil ostrov vlani, prihlásilo sa im neuveriteľných 42 000 uchádzačov, uvádza The Irish Times.

Billy O'Connor a Alice Hayes, ktorí vlastnia chatky a kaviareň na ostrovnej pre Irish Independent uviedli, že tento rok sa rozhodli sprísniť kritériá, pretože vlani im trvalo celý mesiac, kým prešli všetky žiadosti a vyradili uchádzačov, ktorí sa na prácu vôbec nehodili.

Zo všetkých žiadateľov bol úspešný dublinský pár Annie Birney a Eoin Boyle. Na Great Blasket sa však dvojica mohla presťahovať až v júni, keď sa zmiernili protipandemické opatrenia.

Annie Birney pre Insider povedala, že s prihlásením vôbec neváhali. Premysleli si to vraj za 10 sekúnd, hneď im bolo jasné, že je to ponuka ako šitá pre nich.

Ostrov sa stal ich vlastným vesmírom. Deň začínali o 9. hodine a medzi ich každodenné povinnosti patrila len príprava chatiek pre hostí. Kaviareň musela byť kvôli pandémii koronavírusu zatvorená.

O druhej poobede vítali na ostrove nových hostí a z móla vyzdvihli zásoby, ktoré im priviezla loď – čistú bielizeň, uhlie a jedlo.

Večer si vždy našli čas na aktívny odpočinok – krátku túru či plávanie. Alebo si len tak posedeli pri šálke čaju a kochali sa scenériou.

Great Blasket sa nachádza asi 5 kilometrov od pobrežia Dingle v grófstve Kerry, je najväčší zo skupiny ostrovov The Blaskets. Je známy svojou divočinou, žijú tu aj tulene, nádhernou prírodou a kopcovitým terénom, typickým pre Írsko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #práca #Írsko #zamestnanie #Ostrov