Grécky turizmus sa chystá na explóziu. Je na ceste dosiahnuť 15-miliardové príjmy

Grécke príjmy z cestovného ruchu sú na dobrej ceste dosiahnuť 15 miliárd eur, uviedol prezident Helénskej federácie hotelierov Georgios Tasios pre ANA.

03.07.2022 06:00
Grécko, slnečníky, pláž, dovolenka, piesok,... Foto: ,
Kúpajúci sa pod slnečníkom na pláži Faliraki, obľúbenom dovolenkovom rezorte na ostrove Rhodos v Egejskom mori v juhovýchodnom Grécku.
debata

Letná sezóna sa začala veľmi sľubne. Už jej začiatok v júni premenil pozitívne očakávania na skvelé správy v podobe pevných rezervácií turistov na najbližšie mesiace. Grécko sa tak stáva tohtoročnou úspešnou destináciou a príjmy zo zahraničia sa len tak sypú.

Tasios oznámil veľmi dobré čísla pre všetky grécke oblasti, pričom uviedol, že príjmy z cestovného ruchu v roku 2022 by mohli dosiahnuť až 15 miliárd eur alebo 80 percent príjmov z roku 2019.

To platí dokonca aj pre severné Grécko, ktoré bolo najviac postihnuté vojnou na Ukrajine.

Krym, Lastovičie hniezdo, zámok, Gaspra Čítajte viac Jaltu založili Gréci, Lastovičie hniezdo zamilovaný nemecký barón. Krym stovky rokov vítal smotánku

Napriek tomu to bude pre hotelový sektor ďalší náročný rok v dôsledku nárastu prevádzkových nákladov v oblasti energií a potravín.

Otvorenie prvého päťhviezdičkového rezortu Brown Hotels v Grécku v Agioi Theodoroi v Korinte komentoval Georgios Tasios slovami, že je mimoriadne povzbudzujúce, že veľké značky hľadajú alternatívy k už zavedeným destináciám.

Grécko ako turistická destinácia je už dlhodobo jedným z popredných miest vďaka rôznorodým zážitkom, ktoré ponúka, vrátane skvelých pláží, histórie, vína a jedla, pričom dovolenka v krajine si stále zachováva dobrý pomer ceny a kvality.

NEPOUZ, Blogerka Marika, Zanzibar Čítajte viac Mama blogerka: S deťmi okolo sveta? Dobre naplánovaná exotika vyjde rovnako ako rezort all inclusive Oscillo dovolenka 1 Čítajte viac Rebríček: Toto sú najobľúbenejšie dovolenkové destinácie Slovákov. Aj vaše?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Grécko