Arogantní, vulgárni a hluční, Ukrajincov nazývajú fašistami, píšu o Rusoch v Turecku znechutení dovolenkári

Niektorí poľskí turisti sa zverujú so zážitkami s Rusmi na dovolenke v Turecku. Rozhovory, ktoré sa s nimi pokúšali viesť na tému vojny na Ukrajine, v Poliakoch zanechávajú skľúčené dojmy. Píše o poľský server Onet.pl, na ktorý sa obracajú čitatelia po tom, čo publikoval vlastnú správu o chladných reakciách niektorých Rusov s pobytom v Turecku pri pokusoch o rozhovory o ukrajinskej vojne.

30.06.2022 14:32
debata (51)

„Mám podobné postrehy o správaní Rusov v tureckých letoviskách. Hoci som tam bol pred viac ako desiatimi rokmi, ich arogancia, správanie sa k turistom iných národov (možno len k Poliakom) a ich hlučné spôsoby boli veľmi obťažujúce. Správali sa, ako by bol svet stvorený výhradne pre nich a ostatní boli len otravné doplnky. Z vášho článku je zrejmé, že sa nič nezmenilo," napísal čitateľ Robert.

Autorku pôvodného textu, ktorý sa stretol s veľkou odozvou, zarážalo, že „mladí Estónci vyhlásili, že na túto tému nemajú žiadny názor“ a podľa názoru skupiny Moldavcov sú si všetci na dovolenke rovní, „a hoci sami chápu, čo sa deje na Ukrajine, nemajú voči Rusom žiadne predsudky“.

Ďalší čitateľ Adam opisuje, že v jeho hoteli v tureckom Beleku a v okolitých päťhviezdičkových hoteloch je z Ruska 80 percent klientely.

„Sú vulgárni a drzí, nosy hore… Hovoril som s miestnymi a tí mi na rovinu povedali, že bez turistov z Ruska sa nezaobídu. Práve oni im bohužiaľ zaručujú likviditu a zárobky,“ uviedol. To podľa jeho názoru ukazuje, že sankcie nefungujú.

električkový tunel Čítajte viac Pod Odesou sa tiahne najdlhšia spleť katakomb sveta. Mapa neexistuje, ľudia v nich záhadne miznú

S ruskými turistami ubytovanými v päťhviezdičkovom hoteli v letovisku Alanya hovoril aj čitateľ Roland. O vojne s Ukrajinou podľa neho hovoria, ako by sa písal rok 1944 a Európa sa oslobodzovala od okupácie wehrmachtom. „Nacisti, fašisti,“ tak opisujú Ukrajincov.

Tí mladší podľa neho tvrdia, že „je načase, aby sa Poliaci začali učiť ruštinu a že Nemci prepásli svoju historickú šancu, aby hranica medzi nimi a Ruskom bola na Visle“.

Čitateľ Roland dodáva, že Rusom je „jedno, či bude bieda, budeme jesť trávu, nikto nás nebude mať rád – máme rakety a všetci sa nás boja“.

Samotnému Turecku sa podľa Rolanda nie je čo čudovať. Turisti z Európy síce niečo kúpia, ale váhajú a zjednávajú, zatiaľ čo Rusi berú všetko.

„Včera som bol v klenotníctve, postaršia Nemka si prezerala drobnú retiazku a snažila sa zjednať cenu. A vedľa stojacej Ruska si vybrala retiazku, náramky na ruky, náramky na členky a všetky hrubé a bez zjednávania. Na takých turistov Turci čakajú,“ uviedol čitateľ servera Onet.pl.

mapa, suveníry, club med Čítajte viac Máte ich doma? Toto sú top suveníry krajín sveta. Na Slovensku vedú šúpolienky Vladimir Putin, Rusko, voľby, moskva Čítajte viac Ježiško Putin? Rozdal Rusom zlatý iPhone, lyže, dovolenku. Malý Sibírčan dostal kravu čočík, čína, mall.tv Čítajte viac Cesta do najvýchodnejšieho bodu Číny: Čech Čočík odhalil citlivé vojenské územie rusko-čínskej hranice
51 debata chyba
Viac na túto tému: #dovolenka #Turecko #Rusi #vojna na Ukrajine