Weby, ktoré by mal poznať každý cestovateľ

Internet sa za posledné roky stal pre cestovateľov neoceniteľným pomocníkom. Využívanie tých správnych www stránok vám výber dovolenky nielen uľahčí, ale pomôže vám zároveň ušetriť.

14.03.2014 06:00
shutterstock 98043419 Foto:
Internet vám pomôže aj pri organizácii dovolenky.
debata (2)

Tripadvisor.com

Chcete sa uistiť, že hotel, ktorý ste si vybrali, je naozaj ten pravý? Vďaka stránke Tripadvisor.com nie je nič jednoduchšie. Nájdete tu tisícky fotografií a recenzií na hotely rôznych kategórii. Podobne sa pomocou tejto stránky môžete rozhodovať aj ktorú reštauráciu si vybrať na obed – ľudia, ktorí ju už navštívili sa s vami podelia o svoje dojmy – či už z prostredia, jedla samotného alebo cien. Okrem toho možno cez túto stránku nájsť aj dobrovoľníkov, ktorí vás povodia po meste zadarmo alebo za symbolickú sumu.

Cheaptickets.com, Orbitz.com, Expedia.com

Slovenské weby predávajúce letenky ako Pelikan.sk asi väčšina cestovateľov pozná, niekedy sa však vyplatí cenu letu preskúmať aj na zahraničných stránkach. Najmä ak ide o väčšie vzdialenosti, môže sa stať, že natrafíte na výhodnejšie letenky. Malou nevýhodou je, že za ne treba platiť kreditnou kartou (internet banking ako pri slovenských sprostredkovateľoch nie je možný) a výhodou je znalosť angličtiny.

Agoda.com, Booking.com

Získajte izbu v hoteli za najvýhodnejších podmienok! Neraz je lacnejšie ju objednať cez tieto stránky ako priamo na recepcii. "Keď sme chceli zmeniť ubytovanie v Thajsku, boli sme sa pozrieť v jednom hoteli. Páčil sa nám a tak sme izbu chceli hneď objednať. Sám recepčný nám poradil, že ak máme internet, nech využijeme bookingovú stránku, s ktorou majú spoluprácu – izba bola takto na jednu noc až o 15 dolárov lacnejšia, takže sme spolu ušetrili vyše 100 dolárov,“ hovorí cestovateľka Laura. Okrem toho máte na niektorých stránkach za každý pobyt body, ktoré môžete po čase vymeniť za ešte väčšiu zľavu pri objednávaní.

Vrbo.com, Homeaway.com

Chystáte sa na miesto, kde sú hotely nehorázne drahé? Skúste ubytovanie v súkromnom apartmáne. Mnohé z nich sú na výborných miestach a skvele vybavené, k dispozícii máte aj kuchyňu a súkromie je tiež väčšie ako v hoteli.

Yelp.com

Ak patríte medzi milovníkov barov a reštaurácií, táto stránka sa vám bude hodiť – je veľmi populárna najmä v Spojených štátoch. Vďaka nej môžete nájsť podnik, ktorý presne bude vyhovovať vašim predstavám.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #internet #web #zľavy #www stránky