Info na svahu poskytne lyžiarom mobilná aplikácia Gopass

SITA | 07.01.2016 14:00
Lyžiarom vo Vysokých i Nízkych Tatrách odteraz poslúži mobilná aplikácia Gopass, ktorou môžu vybaviť svoje smartfóny či tablety. Uľahčuje orientáciu v lyžiarskom stredisku, poskytuje informácie o aktuálnom stave zjazdoviek, lanoviek, počasí, ale aj prenosy živých webkamier a podobne. Hlavnou výhodou je intuitívny prístup, jednoduchý a bezpečný nákup skipasu, vstupu do akvaparku či prehľadu akciových produktov a ponuky reštauračných služieb.

S mobilnou aplikáciou by lyžiarom na svahoch nemalo nič ujsť. Jednoduché ovládanie im umožní rýchle sa dostať k vlastnému Gopass účtu a vernostným bodom. Získať môžu aj dôležité informácie, ako sú napríklad čísla na Horskú záchrannú službu, Záchrannú zdravotnú službu alebo informačné centrá vo Vysokých a Nízkych Tatrách.

Vývojári ďalej pracujú na doplnení a sfunkčnení prehľadných máp stredísk a podkladov pre použitie v režime bez dátového pripojenia, o čakacej dobe na lanovky v Jasnej a digitálnom nákupe eventových produktov, vstupeniek na podujatia, tovaru v športových obchodoch a ubytovacích zariadeniach. S aplikáciou je lyžiarovi k dispozícii osobný výškograf prelyžovaných kilometrov, denné štatistiky, výzva ski challenge, ktorá vďaka pridávaniu priateľov pôsobí ako sociálna sieť lyžiarov.

Elektronický pomocník poskytuje nielen informácie z diania v lyžiarskom stredisku, ale v prípade, že si lyžiari zabudli dobiť svoj skipas, majú tak možnosť urobiť na poslednú chvíľu prostredníctvom aplikácie. Skipas je nabitý do piatich sekúnd, maximálne do 15 minút. Mobilná aplikácia Gopass je dostupná zdarma cez Google Play a AppStore.

S príchodom nového roka sa zlepšili aj podmienky na lyžiarskych svahoch. Na zjazdovkách v lyžiarskom stredisku v Tatranskej Lomnici je od 50 do 70 cm snehu. Od nedele 3. januára sú otvorené zjazdovky Grand slnečná, Bukova hora západ, Esíčka, Čučoriedky západ a Javorová cesta a lyžuje sa spolu na desiatich kilometroch zjazdových tratí. Lyžiari si užívajú takmer osem kilometrov a 40 centimetrov snehu na Štrbskom Plese a viac ako jeden kilometer technicky zasnežených zjazdoviek v Starom Smokovci.

Na Chopku sú podmienky na lyžovanie veľmi dobré až dobré, na zjazdovkách je od 20 do 50 cm snehu a lyžuje sa na 18 zjazdovkách a 23 kilometroch tratí. Od 5. januára bude na Chopku otvorená ďalšia zjazdovka, a to Konský Grúň – Chopok.